NEW TECHNOLOGY — October 11, 2019 at 5:36 am

AI și machine learning pot duce operațiunile companiilor la viteze incredibile

by

robot with education hudIndiferent dacă modelați datele și practicile analitice în jurul unei strategii bazate pe idei sau dacă vă optimizați afacerea pentru a folosi algoritmi, aceste viziuni au implicații mai mari decât ne-a pregătit patrimoniul tehnologic. Modelul din fabrică pentru livrarea liniei de asamblare presupune că mașinile nu gândesc. Iar optimizarea proceselor a avut ca efect transformarea oamenilor în mașini. Astăzi, soluțiile de învățare automată și, mai precis, inteligența artificială rup aceste paradigme. Mașinile sunt mai umane și empatice, în timp ce roboții inteligenți permit angajaților să iasă din pielea lucrărilor repetitive, mecanice.

În realitate, viitorul este mai aproape decât credem. Giganții tehnologici și întreprinderile orientate spre evoluție contestă modul în care digitalul, datele și analizele furnizează valoare ca tehnologie și ca o forță de muncă inteligentă nouă. În același timp, aceste aceleași tehnologii mută date și analitice din centrele de date, back office și zone de analiză în marginea activității, unde intelectul, expertiza și intuiția rulează cu viteza gândirii, mai degrabă decât cu viteza ETL (extract, transform, load).

Dacă ne uităm la schimbarea peisajului tehnologiei, în care datele și informațiile sunt în concordanță cu cadența deciziilor și acțiunilor din aplicațiile, automatizarea și dispozitivele noastre, lumea de API-uri, microservicii și containere este mai mult decât o aplicație, devenind un mare centru de lucru de date. Gestionarea și guvernarea datelor nu se vor mai limita la mutarea datelor într-un nivel de implicare. Aceasta este următoarea generație a materialului informațional care are, de asemenea, implicații pentru platforma de date, cloud și infrastructura de calcul în sine. Aceasta este noua platformă de învățare automată, sistemul de informații despre inteligență artificială.

În al doilea rând, aruncați o privire asupra viitorului, când datele și analizele vor transforma companiile la nivel molecular. Factorul definitoriu al giganților de internet și al întreprinderilor orientate spre evoluție nu este ceea ce vedeți pe piață, care este deja perturbator, este ceea ce se întâmplă în spatele scenei în modul în care aceste firme redefinesc ce este tehnologia și care sunt afacerile lor și cum experimentează noi ecosisteme și capacități dezvoltate de cercetare. Aceste companii au stabilit că tonul și noul fundament al afacerii sunt întreprinderi adaptive cu investițiile lor digitale, de date și în analiză. Iar acesta este doar începutul.