EDUCATIE / JOB — October 22, 2019 at 4:31 am

Două colegii premiate pentru excelența în educația antreprenorială

by

colegii34 de scoli primare si gimnaziale din Europa au fost recompensate pentru excelenta în educația antreprenorială în cadrul evenimentului „Școala antreprenorială a anului 2019“, care a avut loc pe 16 octombrie, la Helsinki (Finlanda). Printre câștigătorii acestei ediții s-au numărat și două școli din România: Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” (Pașcani) și Colegiul Economic „Virgil Madgearu” (București).

Premiile „Școala antreprenorială“ reprezintă o recunoaștere anuală acordată de către JA Europe, care promovează un cadru pentru susținerea și motivarea instituțiilor de învățământ, directorilor de școli și profesorilor din Europa și pentru sensibilizarea acestora în legătură cu beneficiile programelor de educație antreprenorială.

La nivel național, școlile participante au fost evaluate de comisii speciale, formate din reprezentanți Junior Achievement și autorități din domeniul educației. Câștigătorii au demonstrat cel mai înalt grad de eficiență în ceea ce privește punerea în aplicare a programelor de educație antreprenorială. Criteriile de selecție au inclus: strategia de implementare a proiectelor de educație antreprenorială, eficacitatea alocării resurselor, existența unor sesiuni de formare pentru profesori, gradul de implicare a comunității locale de afaceri și relevanța acțiunilor pentru susținerea schimbului de bune practici.