Business — October 24, 2019 at 9:11 am

Un nou incubator de afaceri din regiunea București-Ilfov, orientat către tehnologie și inovație

by

Consiliul Județean Ilfov împreună cu Loop Operations a lansat miercuri, 23 octombrie 2019, ora 9.30, la Rectoratul Universității din București, cel mai nou incubator de afaceri din regiune care se adresează start-up-urilor din domeniul tehnologiei și al inovației – Ilfov Business Hub.

IBHLa lansare au fost prezenți Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, inițiatorul și finanțatorul acestui proiect, Rodica Lupu, CEO Loop Operations, compania de consultanță care va administra hub-ul, Prof. Univ. Dr. Magdalena Iordache Platis, prorector al Universității din București și Prof. univ. dr. ing. Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice din București.

Existența unui mediu antreprenorial inovativ și dinamic este cheia dezvoltării economice și a prosperității comunității în care trăim. În virtutea acestei idei, la prezentarea Ilfov Business Hub au participat peste 200 de tineri antreprenori, studenți și oameni pregătiți să își transforme ideile în afaceri de succes, dintre care o parte s-au și înscris în programul de pre-incubare. Ei au făcut cunoștință cu viitorii mentori din cadrul programelor incubatorului, dar și cu povești de succes în domeniul antreprenoriatului axat pe tehnologie și inovație.

Ilfov Business Hub este locul unde creștem talentele inovative, unde ideile mari se transformă în afaceri mari care modelează viitorul comunităților. Misiunea sa este să îi sprijine pe antreprenorii pasionați de tehnologie șă își transforme start-up-urile în afaceri globale puternice.
Incubatorul este un proiect inițiat de Consiliul Județean Ilfov din dorința de a contribui la dezvoltarea economică regională prin crearea unui mediu de afaceri atractiv pentru investitori și încurajarea IMM-urilor. Misiunea incubatorului este crearea unui mediu dinamic și sustenabil atât pentru întreprinderi experimentale, cât și pentru cele orientate spre comunitate. Incubatorul este doar unul dintr-o serie de programe orientate în aceeași direcție de dezvoltare economică din care mai fac parte și alte proiecte cunoscute, precum Măgurele Science Park.

„Scopul nostru principal este de a dezvolta mediul de afaceri în Ilfov, pentru că el este singurul care poate aduce resursele necesare pentru dezvoltarea județului, pe toate liniile sale. Pentru a motiva cât mai mulți tineri să intre în proiect, le dăm posibilitatea să se descopere, să afle cine poate fi un antreprenor, într-un mediu plăcut, inovativ, un mediu în care ești sprijinit să faci business”, declară Marian Petrache, președinte Consiliul Județean Ilfov

Activitatea incubatorului va fi gestionată de Loop Operations, o companie de consultanță cu vastă experiență în incubarea start-up-urilor și în dezvoltarea de proiecte finanțate din fonduri europene. Avantajul oferit de Loop Operations este reprezentat de un set coerent de instrumente de incubare deja testate, care oferă antreprenorului toate resursele necesare pentru dezvoltarea, finanțarea și scalarea afacerii sale.

„Incubatorul este destinat în special afacerilor cu un înalt grad de inovare, care au vocația de a fi relevante pentru proiectul strategic al acestei regiuni, Măgurele Science Park, construit în jurul institutelor de la Măgurele și a proiectelor de cercetare importante care s-au realizat acolo”, spune Rodica Lupu, CEO Loop Operations.

Afacerile selectate în Ilfov Business Hub vor beneficia de suport financiar, servicii de constultanță și sprijin logistic. Totodată în contextul dezvoltării Măgurele Science Park, start-up-urile vor putea participa la activități de nerworking, transfer de know-how și vor primi sprijin în dezvoltarea de parteneriate. Programul destinat start-up-urilor presupune mai multe etape: o primă fază de pre-incubare, în care ideile înscrise se transformă în planuri concrete de afaceri, iar antreprenorii sunt pregătiți să își susțină ideile în pitch-uri pentru finanțare. După perioada de pre-incubare vor fi selectate 16 start-up-uri care vor beneficia de servicii de formare și constultanță, spații de lucru și experimentare, sprijin pentru obținerea de finanțări, dar și sprijin logistic pe durata a 3 ani, cu titlu gratuit.

Sunt așteptață toți cei cu idei de afaceri, să se înscrie în programul de pre-incubare pe www.ilfovbusinesshub.ro.