Analiza — October 30, 2019 at 8:04 am

Care este viitorul apropiat al băncilor digitale?

by

FintechLiniile concurențiale și industriale tradiționale cad în fundal, deoarece furnizorii de fintech și platformele de comerț oferă o gamă mai largă de servicii bancare. Fintech reprezintă atât riscul, cât și oportunitatea: riscul ca furnizorii de fintech să producă o afacere bogată în marje sau orientată către relații, precum și oportunitatea de a colabora sau de a cumpăra acele companii care au o mână mai liberă și o mentalitate mai naturală de a inova. Ca orice comunitate startup, piața fintech poate fi volatilă. Unele vor evolua cu grație, altele se vor prăbuși, altele vor crește, altele vor fi dobândite și vor fi o nouă amenințare strategică pentru piață. Pe de altă parte, platformele de comerț se pot extinde rapid.

Clienților tind să le placă schimbările și noutățile digitale, sunt implicați, creativi și valoroși. Majoritatea companiilor fintech abordează puncte și ambiții specifice ale clienților. Platformele comerciale oferă din ce în ce mai multe experiențe de stil de viață care le plasează în lumea de zi cu zi a clienților tăi. Cum ajungi în inimile și mințile clienților existenți și viitori? Care sunt motivațiile și atitudinile potențialilor clienți? Ce așteptări vă vor fi plasate pe baza ultimelor cele mai bune experiențe pe care clienții le-au avut pe orice piață? Acestea sunt o serie de întrebări necesare pentru a vă acumula cunoștințele despre clienții existenți și viitori, ce oferă informații pentru a obține valoare strategică. Banca este deja o piață digitală, dar se află în stadiul incipient al unei noi runde de infuzie de tehnologie condusă de AI, RPA și blockchain.

Băncile au nevoie de planificarea scenariului pentru o imagine clară a anilor 2020 și 2021. Cum vor evolua startup-urile și cine va supraviețui sau va prospera? Care este ambiția reală a platformelor de comerț și unde se află punctele forte și punctele slabe viitoare? Care este viitorul plăților și cum se poziționează băncile dacă plățile se topesc pur și simplu în fundalul experiențelor comerciale? Planificarea scenariului va oferi claritate și timp pentru a identifica opțiunile strategice, astfel încât noile afaceri fintech să se orienteze cel mai bine pentru o evoluție dinamică.

Cu toate aceste dinamici în mișcare, întrebarea se leagă de deciziile următoare? Strategiile tradiționale nu vor funcționa. În schimb, veți fi testat pentru a vă adapta și a inova în moduri care sunt fundamental diferite și noi. Vei cumpăra? Partener? Formați echipe de inovare și încercați să construiți organic? Nu există niciun motiv pentru care băncile tradiționale nu pot să gândească, să inoveze și să-i execute pe alții, dar asta vă va cere să luați decizii noi și îndrăznețe care pot schimba natura și soarta firmei.