Evenimente — November 14, 2019 at 5:20 pm

Honeywell inaugureaza un nou laborator universitar dotat cele mai noi tehnologii pentru automatizarea proceselor industriale

by

Honeywell și Facultatea de Inginerie Electrică, din cadrul Universității Politehnice din București, au inaugurat un laborator de ultimă generație, complet dotat cu cele mai noi tehnologii folosite de companie la nivel mondial în proiectele de automatizare a proceselor industriale.

Mihnea Ratte www.instagram.com/mihnearatte/Laboratorul universitar, primul din România care va fi dotat cu tehnologii Honeywell de ultimă generație folosite în procesele de automatizare, va oferi studenților universității acces la multe dintre soluțiile inovatoare bazate pe software folosite de companiile din domeniul industrial din întreaga lume pentru creșterea productivității, eficienței și siguranței operațiunilor.

Investiţia Honeywell în noul laborator, sponsorizare în valoare de aproximativ 50.000 de dolari, va permite studenţilor să simuleze şi să testeze tehnologiile Honeywell pentru a optimiza rezultatele unei game largi de activități de control, mentenanță și automatizare folosite în cadrul proceselor industriale. Prin utilizarea celor mai avansate tehnologii interconectate, bazate pe software, cum sunt cele dezvoltate de Honeywell, studenții vor avea ocazia să pună cunoștințele tehnice în practică și să se pregătească pentru o carieră în inginerie, specializare care devine din ce în ce mai digitalizată și automatizată.

„La Honeywell, înțelegem că sectorul industrial se află într-o schimbare accelerată, făcută posibilă de Industria 4.0 și de Internet of Things. În acest mediu aflat într-o continuă dezvoltare, generațiile viitoare de ingineri vor avea nevoie de un nou set de abilități complet diferit de cele solicitate până acum, de cunoștințe noi care vor completa fundamentele tradiționale ale ingineriei”, a declarat Ronald Binkofski, Preşedintele Honeywell pentru Europa Centrală şi de Est. „Noul laborator reprezintă o inițiativă prin care ne dorim să oferim studenților tehnologii folosite în prezent în mediul de business pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile și să fie bine pregătiți pentru o carieră în inginerie și în domenii tehnice care au potențialul să aducă o contribuție semnificativă în lumea în care trăim.”

Noul spațiu de studiu este al cincilea laborator universitar inaugurat de Honeywell începând cu 2015, compania finalizând alte asemenea spații educaționale prin intermediul unor parteneriate încheiate cu trei universități tehnice de top din țară: Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Politehnica din Timișoara și Universitatea Politehnica din București.

„Vrem ca studenții noștri să aibă o pregătire cât mai apropiată activității cu care se vor întâlni în cadrul companiilor. De aceea, dezvoltăm în fiecare an servicii și facilități menite să familiarizeze studenții cu situații practice. Este unul dintre motivele pentru care avem o rată de angajare de peste 95% în primul an după absolvire. Mulțumită Honeywell, care este unul partenerii de încredere ai universității noastre, vom putea de acum să arătăm studenților ce înseamnă activitățile de control, mentenanță și automatizare din cadrul proceselor industriale ale unei companii”, a declarat Mihnea Costoiu, Rector al Universității Politehnica din București.  

Investițiile în dotarea cu soluții de ultimă generație a laboratoarelor universitare din țară sunt parte a Honeywell Hometown Solutions, programul de responsabilitate socială al companiei. Această inițiativă a fost lansată în urmă cu peste cinci ani, pentru a contribui la dezvoltarea noilor generații de profesioniști din România.

Unul dintre angajamentele asumate de Honeywell la nivel global este acela de a se implica permanent în consolidarea educaţiei STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) din țările în care compania este prezentă. În baza acestui obiectiv, în România, compania oferă resursele și cadrul practic de care profesorii şi studenţii au nevoie în procesul de predare, studiu și practică pentru îmbunătăţirea abilităţilor tehnice.