Data Center / Storage — November 18, 2019 at 4:26 pm

Fujitsu lansează soluţii de stocare pentru lumea digitală

by

Gigantul tehnologic japonez a anunţat zilele acestea lansarea unei linii extinse de produse inovate Eternus AF S3 all-flash şi a sistemelor hibride de stocare date Eternus DX S5. Proiectată ca să suporte noua paradigmă a digitizării, această nouă generaţie de sisteme de stocare date este optimizată din punct de vedere al performanţelor pentru gestionarea facilă a creşterii explozive a volumelor de date, a aplicaţiilor permanent conectate şi a fluxurilor complexe de lucru din era digitală, oferind cea mai mare eficienţă de stocare în paralele cu păstrarea costurilor la minimum posibil.

Conform companiei, prin lansarea celor două soluţii noi de stocare, Fujitsu îşi extinde portofoliul soluţiilor de stocare pentru a satisface nevoile oricărui mediu de centre de date, furnizând arhitectura potrivită pentru toate cerinţele de prelucrare date şi de afaceri.

S3Ca şi caracteristici, echipamentul Eternus AF150 S3 de nivel entry este ideal pentru afacerile mai mici şi locaţiile la distanţă. Este optimizat pentru timpi de răspuns rapid şi poate lucra cu volume de date de până la 92 TB. Echipamentul este pe deplin compatibil cu toate celelalte sisteme de stocare date din familia Eternus. Acest fapt permite utilizatorilor să-şi extindă infrastructurile de stocare date şi să opereze mai multe soluţii de stocare în cadrul reţelei prin intermediul unei unice interfeţe de management unificat.

A doua soluţie lansată, Eternus DX900 S5, umple un gol de la capătul de sus al pieţei în capacitatea lui de sistem de stocare hibrid mid-range, de nivel enterprise. Fiind scalabilă până la folosirea unui număr de patru controllere, soluţia furnizează suficientă scalabilitate pentru cele mai multe instanţe de utilizare, stocând până la 70 PB de date. Soluţia este caracterizată, conform Fujitsu, de replicare facilă a datelor, mirroring şi compresie date accelerată prin hardware.

Pe lângă cele două soluţii noi, Fujitsu a lansat şi a treia generaţie Eternus AF all-flash array, şi a cincea generaţie a familiei hibride de stocare date Eternus DX. Practic, Fujitsu a adăugat echipamentelor Eternus AF S32 şi Eternus DX S53 putere de procesare mai mare, memorie de sistem mai rapidă şi mai mare, NVMe cache în zona sistemelor hibride mid-range de stocare date, precum şi compresie date accelerată prin hardware şi tehnologie de deduplicare. Aceste inovaţii duc, conform producătorului, la performanţe îmbunătăţite şi scalabilitate crescută pentru stocare de date în centre de date, locaţii la distanţă şi sedii de IMM-uri.

S5Gestionarea tuturor soluţiilor de stocare Eternus, fie ele existente, fie noi, este asigurată de soluţia de management Eternus SF Storage Management Software. Această soluţie oferă elemente puternice de monitorizare a activităţii prin intermediul unei interfeţe utilizator intuitive, care include funcţii diseminate precum replicarea, migrarea datelor şi operarea clusterelor de stocare în întregul areal al sistemelor all-flash şi hibride.

În plus, dincolo de nivelul de stocare în sine, soluţia Software Infrastructure Manager de la Fujitsu generează un panou de management unic pentru toate sistemele de stocare Eternus, serverele Primergy de la Fujitsu şi componentele de reţea. Astfel este permis managementul consistent şi eficient al întregii infrastructuri de date a centrului de date, prin aceasta firmele fiind ajutate să accelereze procesele de inovare în centrele proprii de date.

Referindu-se la toate aceste noutăţi, Kenichi Sakai, SVP and Head of System Platform Business Unit la Fujitsu, a declarat: “Digitizarea vieţii generează nenumărate surse noi de date, precum şi noi aplicaţii care să transforme volumele de date în informaţii de valoare. Conform IDC, până în 2025 datele vor ajunge să însumeze 175.000 de miliarde de GB, multe dintre aceste date fiind generate de mediul de afaceri. Am abordat provocarea unui sistem de stocare date nou prin crearea unei familii de produse pentru datele critice care să satisfacă orice cerinţe de performanţe, capacitate şi costuri.”