Productie — November 19, 2019 at 2:27 pm

GEFCO ales de către Airbus să administreze ambalajele reutilizabile pentru un lanț de distribuție sustenabil

by

GEFCO x AirbusGEFCO, lider global în furnizarea de soluții logistice multimodale, a semnat o înțelegere cu Airbus, lider global în sectorul aerospațial, pentru a le susține tranziția către un lanț de distribuție mai prietenos cu mediul. Cu o expertiză de 30 de ani în ambalaje reutilizabile, GEFCO va înlocui treptat ambalajele de unică folosință cu unele reutilizabile și pliabile. Acțiunea demonstrează angajamentul ambelor companii de a se conforma celor mai stricte standarde de mediu și de a spori eficiența în sectorul aviației.

Susținerea tranziției către ambalaje reutilizabile
Din ianuarie 2019, GEFCO administrează noile ambalaje reutilizabile care transportă componente pentru furnizorii Airbus în Europa, către 10 fabrici de asamblare în Franța, Germania, Spania și Regatul Unit. Cu peste 30.000 de compartimente implicate în proiect, Airbus intenționează să dezvolte gradual aceste soluții sustenabile pentru toți furnizorii și toate facilitățile din Europa.
Acest ambalaj reutilizabil le permite celor de la Airbus să reducă semnificativ cantitatea de ambalaje de unică folosință din lanțul de distribuție, precum și numărul de tiruri din trafic, deoarece plierea cutiilor și containerelor ajută la optimizarea încărcăturii de marfă. Această abordare coincide cu transformarea radicală din sectorul aviației, care cere companiilor să își îmbunătățească continuu performanțele logistice și să atingă standarde de mediu înalte.

Administrare cuprinzătoare a ambalajelor din întreg lanțul de distribuție
Zilnic, șase centre GEFCO administrează ambalajele reutilizabile, le ordonează, colectează, încarcă și transportă. Airbus lucrează și cu echipele GEFCO de audit ale activelor, pentru a-și pregăti echipele operaționale în vederea gestionării ambalajelor și în utilizarea sistemului NETBOX IT care urmărește containerele și transmite în timp real notificările livrării. Furnizorii Airbus beneficiază la rândul lor de instruire, pentru a sprijini tranziția către ambalajele reutilizabile.
Resursele umane și tehnice GEFCO oferă pentru Airbus cele mai înalte standarde de trasabilitate în vederea impulsionării administrării lanțului de aprovizionare, contribuind totodată la îmbunătățirea proceselor din întreaga industrie.

Emmanuel Arnaud, Vice Președinte Executiv Vânzări și Marketing, GEFCO: ,,Ne mândrim cu încrederea pe care Airbus ne-o acordă și suntem încântați că putem contribui cu expertiza noastră unică în ambalaje reutilizabile la acest proiect ambițios. Rețeaua noastră internațională de experți și aptitudinile operaționale renumite, în special în sectorul auto, ne permit să privim cu încredere și să abordăm ca un parteneriat această provocare, în linie cu semnătura de brand ,,Partners, Unlimited’’.