Hardware — November 27, 2019 at 3:38 pm

HP mizează pe calea tiparului 3D

by

La o distanţă de câteva luni de la lansarea globală, HP a lansat recent şi în România prima sa imprimantă 3D Multijet pentru volume industriale. Botezată Jet Fusion 5200 Series, noua imprimantă pentru medii industriale extinde portofoliul deja existent HP Multi Jet Fusion, care include seria de echipamente Jet Fusion 300/500 pentru aplicaţii de tip prototip şi Jet Fusion 4200 Series pentru producţii de serie mică.

hpNoul echipament aduce o serie întreagă de îmbunătăţiri şi actualizări pentru creşterea productivităţii, acurateţei, consistenţei şi eficienţei în cazul producţiilor de serie mare. Totodată, noul echipament se bucură, conform producătorului, de o flexibilitate sporită în alegerea gamei de produse, de timpi de producţie mai mici şi de management simplificat al procesului de producţie.

Ca şi caracteristici notabile, noul echipament este special configurat pentru realizarea produselor printr-o singură trecere prin mediul de lucru. Aşa ceva a fost posibil prin folosirea unei lămpi mai puternice de încălzire a materialului de modelat şi a unor materiale mai rezistente la temperaturi ridicate, dezvoltate prin colaborarea între HP şi firme specializate din industria chimică, cum ar fi BASF. De asemenea, echipamentul integrează un sistem mai sofisticat de imagistică termică, ceea ce conferă o rezoluţie mai bună şi un control mai eficient al procesului.

Un alt element demn de notat la noul echipament este un nou modul de răcire, care fluidizează şi automatizează procesul de producţie. Acest modul conferă avantaje remarcabile clienţilor care au nevoie de productivitate ridicată şi care operează cu unităţi multiple de modelare produse. Pe lângă asta, modelele 5210 din serie permit producătorilor să monitorizeze starea maşinii de tipărit de la distanţă.

Domeniile cele mai importante de aplicare a tehnologiei permise de noul echipament sunt industria auto, în special în zona de componente din materiale compozite pentru vehicole, industria de manufacturing, unde gama de aplicaţii în zona de materiale plastice şi compozite este practic nelimitată, industria medicală, în special în zona de proteze pentru organismul uman, şi industria de entertainment, unul din exemplele cele mai bune aici fiind căştile de protecţie pentru diverse tipuri de sporturi.

Distribuţia în România a noului echipament se va face prin intermediul CAD Works, firmă cu care HP are încheiat un parteneriat în acest sens, şi a reţelei de revânzători dezvoltată de distribuitor la nivel naţional. Conform reprezentanţilor HP, firmă care deţine o cotă majoră pe piaţa tipăririi 3D, viitorul în acest domeniu va însemna foarte curând şi lansarea de echipamente de imprimare pe suport metalic.