Productie — February 15, 2020 at 4:41 pm

OKI livrează imprimanta de etichetare sticle de bere

by

OKI Data, divizia de imprimante a grupului OKI, a anunţat recent livrarea unei imprimante pentru etichete Pro1040 desktop color LED către Hamamatsu Act Beer Corporation, o fabrică de bere. Utilizând echipamentul Pro1040 pentru a produce etichete pentru propriile sticle de bere, Hamamatsu Act Beer şi-a lansat primele operaţiuni de vânzări en-detail de bere îmbuteliată în noiembrie anul trecut.

etichetaHamamatsu Act Beer operează berăria Mein Schloss din oraşul Hamamatsu. În ianuarie 2019,  Frisch Pils, un gen de bere craft din meniul restaurantului, a ocupat locul doi în cadrul expoziţiei de bere craft Japan Brewers Cup din craft din Yokohama. Ulterior, fabrica de bere a acceptat provocarea de a lansa vânzările en-detail de bere îmbuteliată în premieră, bazându-se pe ideea de a evidenţia această bere premiată pentru a atrage mai mulţi vizitatori la fabrica locală de bere din Hamamatsu, astfel contribuind la creşterea popularităţii oraşului.

Hamamatsu Act Beer produce actualmente patru tipuri de bere craft pe lângă Frisch Pils. Cum fabrica dorea să producă o gamă largă de etichete pentru produsele sale datorită cererii clienţilor – operaţiune care nu se putea realiza prin subcontractare – a apărut ideea de a achiziţiona o imprimantă pentru etichete. Etichetele produse de imprimantele inkjet comportă riscul scurgerii cernelii din pricina condensului format atunci când sticlele răcite sunt aduse la temperatura camerei, în vreme ce etichetele produse de imprimantele termice tind să devină închise la culoare din pricina fricţiunii dintre sticle. Fabrica a achiziţionat modelul de imprimantă OKI Data Pro1040 desktop color LED, care oferă o soluţie ambelor probleme.

z19075e_1Echipamentul Pro1040 aplică o metodă bazată pe toner care duce la realizarea de etichete caracterizate de rezistenţă la temperaturi ridicate, umezeală şi abraziune. În plus, permiţând imprimarea pe o gamă largă de role adezive bazate pe medii precum hârtia sintetică şi filmul transparent (PET) utilizate pentru etichetare, echipamentul Pro1040 permite imprimarea fără pericolul de închidere la culoare asociat hârtiei termo-sensibile. Un alt avantaj major al adoptării acestei imprimante este acela al capacităţii de a imprima cantităţile de etichete în volume în funcţie de nevoi, ceea ce nu se poate obţine din externalizarea acestei operaţiuni către o tipografie specializată.

După achiziţionarea acestei imprimante pentru etichete, Hamamatsu Act Beer va profita de avantajul de a tipări în loturi mici pentru a trece la noi provocări, cum ar fi gestionarea ordinelor de livrare sticle îmbuteliate cu etichete originale pentru ocazii specifice, cum sunt Ziua Tatălui sau nunţile.

“Folosind tehnologiile noastre unicat de imprimare LED”, spune OKI Data President Hatano, “vom continua să rezolvăm diverse probleme din lumea reală şi să sprijinim firmele care acceptă noi provocări.”