Esential, IoT powered by ALLIED TELESIS — February 20, 2020 at 5:28 pm

Aşteptări mari legate de IoT

by

Internet of things (IoT) concept. Man show iot link networkUn nou studiu realizat de Juniper Research arată că veniturile obţinute din folosirea IoT ar putea cunoaşte o adevărată explozie în următorii cinci ani. Oprindu-se cu precădere asupra domeniului telecom, studiul arată că veniturile operatorilor de telecomunicaţii ar putea atinge 8 miliarde USD exclusiv din folosirea de dispozitive IoT 5G, ceea ce ar reprezenta o creştere de 1400% faţă de cele 525 milioane USD aşteptate pentru acest an.

Conform studiului, aceste conexiuni IoT 5G trebuie văzute ca nişte noi conexiuni care nu vor ajunge să canibalizeze veniturile curente din conectivitate realizate de tehnologia IoT deja existentă. Pentru asta, studiul arată că furnizorii de servicii telecom vor construi noi servicii cu activitate adăugată care să permită utilizatorilor IoT să-şi gestioneze eficient conexiunile 5G.

Studiul accentuează în mod deosebit modalităţi precum felierea reţelelor şi soluţiile de computing multi-acces tip EDGE, pe care le descrie ca fiind esenţiale pentru atragerea de cheltuieli semnificative din partea utilizatorilor de servicii telecom. Autorii studiului consideră că instrumentele manageriale pentru noile servicii vor deveni esenţiale pentru gestionarea implementărilor 5G la scară mare. Chiar dacă în cinci ani doar 5 la sută din conexiunile 5G vor fi atribuibile exclusiv IoT, ele trebuie privite ca esenţiale, fiind conexiuni de un tip cu totul nou, pentru asigurarea unei profitabilităţi a operatorilor în urma investiţiilor în 5G.