COMUNICATE — February 24, 2020 at 2:48 pm

Cea mai buna protecție împotriva malware-ului fără fișier și a amenințărilor avansate

by

Pe măsură ce concurența se intensifică, Kaspersky rămâne în TOP3 în ceea ce privește securitatea cibernetică a consumatorilor și companiilor. În 2019, produsele Kaspersky au ajutat compania să obțină locuri pe podium (primul, al doilea sau al treilea) în 70 dintre cele 86 de teste diferite, independente, la care a luat parte.

ksp_TOP3Măsurătorile TOP3 reprezintă scorurile agregate, obținute de peste 80 de furnizori recunoscuți, la cele mai respectate teste și recenzii independente din industria securității cibernetice. Fiecare furnizor primește un punctaj bazat pe numărul primelor trei locuri pe care produsele sale le-au obținut în teste independente, raportat la numărul de teste în care au fost examinate produsele. Performanțele obținute în cadrul mai multor teste și produse, oferă clienților, analiștilor industriei și experților o prezentare generală a capacităților furnizorilor, și nu un rezultat unic la un singur test.

Începând cu anul 2019, Kaspersky a obținut un loc pe podium în 70 dintre testele în care s-a înscris, cu primul loc în 64 dintre acestea.

Kaspersky Anti Targeted Attack, principala soluție avansată oferită de companie împotriva amenințărilor avansate, a adus unele dintre cele mai remarcabile rezultate. A fost singura soluție din clasa sa care a demonstrat eficiență de 100% la detectare și zero rezultate Kaspersky_TOP3false pozitive în testul Advanced Threat Defense, derulat de ICSA Labs în Q3 2019.

Kaspersky Anti Targeted Attack a trecut, de asemenea, cu succes, Breach Response Test by SE Labs, care a emulat 85 de atacuri diferite pentru a verifica dacă soluția poate preveni și remedia orice fel de amenințare reală, nu doar să o detecteze. Drept urmare, Kaspersky a obținut un Total Accuracy Rating de 95%, cu zero rezultate false pozitive.

Testarea capacității de protecție „din viața reală” a produselor de securitate a fost în centrul atenției abordărilor de testare din 2019, spre deosebire de testele de detecție mai formale și mai simple. Anul trecut, AV-Comparatives a invitat 16 vânzători anti-virus să participe la noul Enhanced Real-World Test. Kaspersky Internet Security a fost unul dintre cele două produse, dintre cei șase participanți, care a obținut un scor perfect în toate cele 15 scenarii care au implicat exploit-uri, malware fără fișier și alte atacuri cibernetice avansate, în timp ce Kaspersky Endpoint Security for Business a fost unul dintre cele trei produse corporative cu un astfel de scor.

Mai mult, Kaspersky și-a dovedit încă o dată expertiza în protejarea împotriva malware-urilor „nedetectabile” în Advanced Endpoint Protection: Fileless Threat Protection Test realizat de AV-TEST. Drept urmare, Kaspersky Endpoint Security for Business a obținut un nivel de detecție de 100% (raportat la o medie de 68% în în rândul concurenților) și 94% pentru protecție (raportat la o medie de 59% în rândul altor furnizori).

„Suntem bucuroși că stabilim în continuare cele mai înalte standarde de protecție din industria securității cibernetice. În ciuda concurenței în creștere din 2019, am reușit să menținem reputația tehnologiilor noastre, care ajută la protejarea a milioane de clienți împotriva celor mai complexe și a celor mai evazive atacuri cibernetice”, spune Anton Ivanov,  VP of Threat Research la Kaspersky.

Pentru a afla mai multe despre metodologia și procesul de testare și pentru a vedea lista completă a furnizorilor participanți în ratingul TOP3, vizitați pagina oficială Kaspersky.