IoT powered by ALLIED TELESIS — March 18, 2020 at 10:54 am

Aplicații IoT ușor de implementat

by

Thales și Telstra, companie de telecomunicații din Australia, lucrează cu Microsoft și Arduino pentru a asigura o securitate scalabilă dispozitivelor IoT conectate, prin implementarea unei soluții care să permită o conexiune de încredere între dispozitiv și cloud. Soluția permite autentificarea reciprocă instantanee și standardizată între un dispozitiv și o platformă cloud prin intermediul rețelelor celulare, respectând pe deplin specificațiile de securitate GSMA IoT SAFE.

0În ecosistemul IoT, miliarde de dispozitive colectează, prelucrează și trimit date în cloud, unde sunt executate o serie de servicii IoT diferite. Pentru a asigura securitatea, serviciul cloud IoT trebuie să aibă încredere absolută în datele primite de pe dispozitivele conectate. În egală măsură, dispozitivele trebuie să aibă încredere în cloud. Acest lucru este posibil numai dacă dispozitivul și serverul sunt autentificate reciproc. Totuși, piața dispozitivelor IoT este atât de fragmentată – prin utilizarea unei combinații de sisteme de operare și cipuri diferite – încât scalabilitatea și duplicarea serviciilor de securitate sunt foarte limitate.

Acesta este motivul pentru care Thales, Telstra, Microsoft și Arduino au decis să coopereze, pentru a răspunde provocării de a asigura o conectare sigură și eficientă a dispozitivelor IoT la cloud, în cel mai simplu mod și prin rețelele celulare. Nivelul de încredere necesar este activat printr-o abordare sofisticată security-by-design pentru orice dispozitive IoT bazate pe tehnologie SIM sau eSIM testată și standardizată.

Prin urmare, de îndată ce un dispozitiv IoT este pornit, orice SIM sau eSIM cu aplicația IoT SAFE de la Thales beneficiază automat de securitate. Odată ce dispozitivul IoT primește un certificat digital autentic, creat și stocat în SIM/eSIM, atunci este permisă o comunicare de încredere între dispozitiv și server, respectând în totalitate integritatea și confidențialitatea datelor.

 

Citiți și:

Aşteptări mari legate de IoT

Dispozitivele IoT cele mai populare au o serie de probleme de securitate

IoT Home nu se află încă la nivelul adopției masive

Industrial IoT remodelează industria producătoare din România