Enterprise Software — March 24, 2020 at 4:33 pm

Beneficiile sincronizării și partajării securizate a fișierelor

by

0Sincronizarea și partajarea fișierelor oferă companiilor facilitatea de a partaja fișiere pe mai multe dispozitive și cu mai multe persoane – permițând stocarea fișierelor în orice locație care poate fi accesată de la distanță de către angajați.

Beneficiile sincronizării și partajării securizate a fișierelor

Sincronizarea și partajarea securizată a fișierelor oferă organizațiilor flexibilitatea de a permite colaborarea și asigurarea productivității angajaților, oferind în același timp departamentului IT controlul asupra protecției datelor companiei. Iată câteva dintre modalitățile prin care sincronizarea și partajarea tehnologiei de fișiere protejează și asigură buna funcționare a organizațiilor:

Colaborare ușoară

Serviciile de sincronizare și partajare a fișierelor se adaptează nu numai pentru a proteja datele companiei, ci și pentru a ajuta la colaborarea la distanță. Aceste servicii oferă acum utilizatorilor instrumente pentru a previzualiza și edita fișiere în browser, pentru a căuta și a găsi anumite documente și/sau versiuni ale acestora.

Partajarea securizată a fișierelor

Este bine cunoscut faptul că, atunci când nu este furnizată o soluție de sincronizare și partajare a fișierelor, angajații vor recurge adesea la utilizarea propriilor dispozitive și instrumente personale. Deoarece aceste instrumente și dispozitive sunt în afara controlului departamentelor IT, acestea nu sunt în mod inerent sigure și pun în pericol datele sensibile ale companiei. Cu sincronizarea și partajarea securizată a fișierelor, angajații pot partaja și accesa cu ușurință fișierele companiei menținând confidențialitatea și securitatea datelor.

Acces de oriunde și oricând

Organizațiile doresc un mediu care sprijină diferitele programe și stiluri de viață ale angajaților lor. Cu sincronizarea și partajarea securizate a fișierelor, angajații nu mai sunt constrânși de un singur dispozitiv deținut de corporație ca să fie productivi.

Prevenirea pierderilor de date și recuperarea în caz de dezastre

Atunci când datele companiei sunt stocate la nivel central, aceasta este mai bine protejată împotriva scurgerilor de date, a atacurilor cibernetice, a unei erori a angajaților sau a unui dispozitiv pierdut sau furat. Cu o soluție de sincronizare și partajare a fișierelor la nivel de companie, datele sensibile ale organizatiei sunt păstrate sigure și protejate.

Riscuri de securitate asociate cu munca la distanță

Într-o rețea internă, echipele IT pot securiza cu ușurință dispozitivele angajaților, dar acest lucru devine mult mai dificil de făcut odată ce un angajat accesează sistemul din afara rețelei, deoarece dispozitivele sunt ușor susceptibile la atacuri din partea terților și a infractorilor cibernetici. Atacarea acestor puncte finale nesecurizate poate dezvălui acreditările de conectare ale angajatului infractorilor cibernetici, astfel încât aceștia să poată accesa sistemul companiei sau chiar să utilizeze ransomware pentru a bloca datele companiei – ceea ce s-a întâmplat cu serviciul NextCloud în toamna anului trecut.

Un gând de final

Pentru a ajuta organizațiile să utilizeze politici de lucru la distanță într-un mod sigur, furnizorii de servicii (MSP) pot oferi clienților lor de afaceri Acronis Cyber Files Cloud, o soluție securizată de sincronizare și partajare a fișierelor enterprise care oferă criptare completă, controale de utilizator și audit.

În mod similar, organizațiile care nu se bazează pe un MSP pot alege Acronis Cyber Files Advanced, o soluție ușoară, completă și sigură de partajare de fișiere de la nivel enterprise, care face utilizatorii mai productivi și asigură un control complet asupra conținutului de afaceri.