Data Center / Storage — February 7, 2016 at 1:39 pm

Echipamente de stocare Dell SC4020

by

dell
Echipament de stocare Dell SC4020

Chiar dacă rata de adoptare a dispozitivelor de tip flash (cu acces foarte rapid) este în mod clar în creştere în cadrul companiilor, Dell a constatat că aproape toţi clienţii săi (98%) preferă folosirea unor astfel de dispozitive într-un cadru hibrid, unde ele sunt utilizate împreună cu dispozitivele clasice, de tip discuri mecanice, cu rotire. Noile echipamente de stocare Dell SC4020, lansate în iunie anul acesta, au început să fie livrate la nivel global din data de 2 septembrie.

Noile echipamente de stocare de la Dell oferă flexibilitate în suportarea discurilor flash, a celor rotative sau a unui mix hibrid de discuri, iar o astfel de abordare este larg recunoscută de clienţii companiei:

În luna august, compania de cercetare IT Brand Pulse a anunţat detalii legate de ultimul ei sondaj 2014 SSD Brand Leaders, efectuat în rândul utilizatorilor de tehnologie. Dell a fost votat de utilizatorii de echipamente de stocare date ca fiind Lider de Preţ la nivel general pentru echipamente hibride SSD/HDD şi pentru toate echipamentele All-Flash Fibre Channel, iSCSI şi NAS, precum şi pentru aplicaţiile de management flash. Cum preţul a constituit principalul obstacol istoric în calea adoptării tehnologiei flash, Dell a depus eforturi pentru a furniza o astfel de tehnologie la cel mai bun raport economic din industrie.

Într-un sondaj independent Storage Strategies NOW, efectuat cu câteva luni în urmă, Dell a fost desemnat drept prima alegere în rândul liderilor IT atunci când e vorba de selectarea unui furnizor de echipamente pentru tehnologia flash.

Anul trecut, Dell a constatat o creştere de şapte ori a volumelor de livrări de echipamente flash, iar în 2014 tendinţa se păstrează. Dell oferă echipamente sută la sută flash (dotate cu MLC şi SLC) în condiţii economice de piaţă extraordinare – un echipament echipat exclusiv cu discuri flash la preţul unei soluţii clasice, cu discuri funcționând la 15.000 rotații /minut, cum ar fi noul Dell Storage SC4020. Este important de remarcat aici că în cazul a 98% din echipamentele Compellent şi 97% din echipamentele EqualLogic dotate cu tehnologie flash, clienţii au optat pentru includerea, în cadrul soluţiei finale, şi a tehnologiei cu disc.

O astfel de abordare hibridă conferă clienţilor cea mai bună soluţie economică pentru diversele lor încărcări ale prelucrărilor de date, precum şi o soluţie unitară de software de management. Conform IDC, piaţa globală a echipamentelor hibride valorează actualmente 8,3 miliarde USD, fiind de zece ori mai mare decât piaţa echipamentelor sută la sută flash, care atinge 800 milioane USD, iar pentru viitorul apropiat se aşteaptă evoluţii ale acestor pieţe în condițiile păstrării acestui raport.