Enterprise Software — February 7, 2016 at 9:32 am

Institutiile publice isi pot masura productivitatea gratuit

by

screens_flatSondajele arată că foarte puțini români sunt în totalitate mulțumiți de felul în care sunt tratați în instituţiile publice și de atitudinea personalului. În general, cetățenii nu contestă competența funcționarilor, dar consideră că aceștia lucrează ineficient, sunt dezorganizați, iar atmosfera din sediul lor este apăsătoare și neprietenoasă.

Cât timp se munceste de fapt în instituțiile publice?

Chiar și companiile private au de suferit pentru că unii angajati pierd mai bine de jumatate din programul zilnic cu activități considerate neproductive pentru fișa postului lor. Risipirea timpului este inacceptabilă în administrația publică, mai ales în cazul funcționarilor care lucrează cu publicul. O atitudine neprofesionistă din partea lor pune sub semnul întrebării credibilitatea întregii instituţii. Din păcate, se întâmplă deseori ca cei prinși într-o coadă interminabilă să se întrebe dacă persoana de la ghișeu lucrează sau joacă Solitaire.

Modul de organizare al lucrului cu publicul este motivul principal de nemulțumire al cetățenilor. Aici includem timpul de aşteptare la coadă, timpul în care s-a rezolvat problema, explicațiile pe care le-au primit, amabilitatea funcţionarilor, dar și spaţiul prevăzut pentru desfășurarea activității.

Soluția pentru măsurarea eficienței în muncă
Primul pas spre creșterea calității serviciului public și crearea unui corp de funcționari publici profesioniști este observarea deficiențelor în activitatea echipei. Ulterior, se impune o reorganizare a muncii, ce presupune redistribuirea corectă a sarcinilor de serviciu și impunerea unor standarde de eficiență, bazate pe datele colectate.

Enigma 365 este un software in cloud care oferă o perspectivă de ansamblu asupra modului în care angajații folosesc computerul la locul de muncă.

Aplicația înregistrează în fiecare secundă ce pagini web sunt accesate de pe un terminal sau ce programe sunt utilizate.

Nexus Electronics va oferi gratuit această soluție institutiilor de stat, timp de un an (ofertă valabilă în perioada 1 noiembrie 2015 – 1 noiembrie 2016).

Important: Enigma 365 nu înregistrează date confidențiale!
Nu este înregistrată activitatea pe tastatură și nu sunt făcute screen shot-uri.

Implementarea aplicației Enigma 365 în instituțiile publice va duce la creșterea randamentului de soluţionare a cererilor, avizelor, reclamaţiilor și petiţiilor, simplificarea procedurilor administrative, scurtarea termenelor de răspuns, economisirea unor importante resurse financiare și, nu în ultimul rând, va contribui la o evaluare corectă a performanţelor profesionale ale funcţionarilor publici.

Desigur, aplicația poate fi testată gratuit de către orice instituție publică sau companie. Cu ajutorul unui cont demo puteți vedea cum să creați grupuri de angajați (pentru a urmări activitatea pe departamente), cum să clasificați aplicațiile și paginile web în productive, neproductive sau neutre, cum să blocați paginile pe care le considerați nepotrivite pentru locul de muncă (de exemplu, Facebook); și să vizualizați rapoarte de productivitate.

Pentru mai multe informații accesați http://enigma365.ro.