Securitate — February 7, 2016 at 7:52 pm

Soluțiile de autentificare puternice cresc nivelul de securitate si confortul angajaților

by

hid-logical-access-solution-use-02-web

Tehnologia estompează granițele dintre viata personală și viața noastră de lucru. Schimbările din mediul de afaceri solicită flexibilitate și securitate sporită.

Când vine vorba de a proteja informațiile companiei, nu putem ignora tendințele în ceea ce privește modul în care trăim, și anume;
• dispozitive mobile vor stoca și utiliza din ce în ce mai multe informații cu caracter personal, inclusiv date biometrice.
• utilizatorii vor da acces la multe dintre datele personale stocate.
• legislația în privința utilizării datelor cu caracter personal este din ce în ce mai drastică iar companiile fac eforturi mari pentru a fi conforme.

Indiferent dacă firma dumneavoastră este o organizație de servicii financiare, o agenție guvernamentală sau o întreprindere, pentru a îndeplini obiectivele generale ale companiei, departamentului IT trebuie să asigure un process riguros de indentificare, autentificare si autorizare a personalului din companie, prin care angajații să-și dovedească identitatea în momentul în care doresc să acceseze resursele companiei.

Safetech vă poate ajuta să implementați un process sigur și eficient privind managementul acccesului la resursele informaționale în cadrul organizației, începând cu accesul fizic în clădire și continuând cu accesul la echipamentele IT, cât și la aplicațiile de business ale companiei, securizând colaborarea între angajații aflați în același birou sau la distanță.

 

Soluția ActivID Card Management System (CMS) implementată de compania Safetech în urma parteneriatului cu HID Global, lider internațional în domeniul managementul securității identității și unul dintre brandurile cele mai cunoscute în domeniul controlului accesului, este o soluție completă, flexibilă, capabilă să emită și să gestioneze o varietate de credențiale pe tot parcusul ciclului lor de viață, inclusiv certificate PKI, parole one-time (OTPs), parole statice, date demografice și biometrice. Practic, imediat ce a fost implementată, soluția ActivID CMS oferă acces securizat la sistemul de operare al stațiilor de lucru, la autentificarea în aplicațiile cloud și la conexiunile la distanță.

victor-gansac-dg-safetech“Parteneriatul consolidat cu HID Global ne permite să oferim soluții de încredere pentru managementul identității și protejarea datelelor private, care satisfac cele mai exigente nevoi ale clienților noștri”, a declarat Victor Gânsac, directorul general al Safetech. “Ne bucurăm să fim una din cele patru companii de securitate acreditate la nivel global de HID Global, pentru implementări profesionale la nivel de excelentă ale soluțiilor ActivID Card Management System (CMS) și singura din Europa Centrală și de Est”, a continuat oficialul Safetech.

De ce sa alegem Safetech ca partner de implementare a solutiei ActivID CMS?
safetechCompania Safetech este lider pe piața securității informației din România si oferă experiență și expertiză în ceea ce privește: tehnica de atac și de apărare în domeniul cibernetic, analiza amenințărilor și a vulnerabilităților existente/potențiale, evaluarea riscurilor și a impactului de business, consultanță în vederea asigurării confidentialității, integrității și disponibilității informațiilor, implementarea soluțiilor necesare în vederea realizării unui nivel optim de securitate care să mentină un business sănătos pe termen lung și susține programe de training în domeniul securitătii informatiei. Printre altele, Safetech este distribuitor autorizat și implementator certificat de HID Global pentru soluții de management al identității, cu accent pe soluția ActivID CMS (Card Management Systems). Safetech a finalizat programul „HID Implementation Partner Services Program” (IPS) în urma căruia a devenit parte a unui grup exclusivist la nivel mondial, de patru companii acreditate de HID pentru excelență în procesul de implementare a soluțiilor Activ ID, ce facilitează managementul identității.

În acest moment, Safetech beneficiază din partea HID Global de training, suport și toate instrumentele necesare pentru a asigura succesul implementării soluțiilor de management al identității pentru clienții HID din întreaga lume, respectând aceleași standarde de calitate a implementării și impunând același nivel de exigență.
Safetech a implementat deja cu succes multiple proiecte în acest domeniu, printre clienți numărându-se una dintre cele mai mari instituții financiare din România și instituții publice și guvernamentale. În prezent, sunt în curs de finalizare și alte proiecte similare.

“Excelență în satisfacția clientului este un factor critic pentru capacitatea clienților noștri de a investi încredere în soluțiile HID® autentice”, a declarat Harm Radstaak, directorul general, EMEA, al HID Global. “Ca membru al programului, Safetech este o verigă esențială în lanțul valoric al partenerilor HID Global. Echipa de experți a companiei Safetech a demonstrat ca are o vastă experienta de lucru în companii multinaționale și instituții financiare, pe care o va îmbogăți cu angajamentul HID pentru calitate și aport de valoare pentru clienți”, a adaugat oficialul HID.

Cum functionează soluția pentru managementul autentificării ActivID CMS
Sistemul de management de carduri ActivID CMS este o soluție ce permite securizarea, automatizarea și eficientizarea întregului ciclu de viață al credențialelor utilizate de angajați pentru accesul la resursele companiei. ActivID CMS se integrează nativ cu sistemele informatice ale companiei, precum directoare LDAP, autorități de certificare, servere AAA, cât și alte sisteme ce permit interoperabilitatea cu certificate PKI.
In ActivID CMS sunt predefinite 2 tipuri de interfețe, una de administrare pentru operatorii sistemului, iar a doua de tip self-desk pentru utilizatori.
Fiecare operator accesează portalul de administrare al ActivID CMS folosind autentificarea securizată cu 2 factori. Tipul de login facut de ActivID CMS este SSL cu autentificare mutuală. Portalul pentru operatori permite acestora să facă următoarele taskuri:
• Să emită carduri
• Să le actualizeze, să le suspende, să le recicleze
• Să diagnosticheze probleme legate de acestea.
Portalul pentru utilizatori permite deținătorilor de carduri să execute următoarele operații:
• Să schimbe codul PIN
• Să-și deblocheze cardul
• Să-și actualizeze cardul.
Utilizatorul poate primi cardul cu credențialele înrolate din partea departamentului IT sau poate primi doar un card inițializat, pe care îl va activa folosind portalul de utilizator.
În cazul în care un angajat pleacă în concediu, cardul poate fi suspendat din interfața centrală și reactivat când acesta se va întoarce. În acestă situație, certificatele vor fi actualizate în mod automat de către server prin cereri către autoritatea de certificare și adăugate ca actualizări pe smartcard înainte ca acesta să expire. În cazul în care un utilizator iși uita codul PIN sau blochează cardul, acesta are posibilitatea de deblocare sau de resetare prin întrebări de securitate. În caz de pierdere smartcardul se poate revoca din intefața de administrare.

Prin ce se diferențiază soluția ActivID CMS?
Soluția pentru managementul autentificării implementate de Safetech s-a dovedit a fi extrem de fiabilă și scalabilă în managementul identității, având posibilitatea de a gestiona în siguranță credențialele unui număr mare de utilizatori finali, aflați în locații dispersate și în medii eterogene, precum și de a actualiza în timp real credențialele.
Această soluție de autentificare utilizează o tehnologie unică și patentată, de actualizare a credențialelor care permite organizațiilor să extindă durată de viață a dispozitivelor de autentificare, oferind reduceri substanțiale de costuri și în același timp crescând productivitatea prin furnizarea unei singure platforme pentru emiterea cardurilor și gestionarea credențialelor.
Totodată, această soluție este conformă cu cele mai riguroase standarde în domeniul securității, la nivel mondial. ActivID CMS este utilizată de multe dintre organizațiile conștiente de implicațiile pe care securitatea le are asupra companiei, de la instituții guvernamentale precum Departamentul de Apărare (DOD) a SUA sau Agenția de Stat a Australiei până la instituții financiare și de asistență medicală din întreaga lume. Până în prezent, ActivID CMS a emis peste 30 de milioane de credențiale pentru smart carduri și le-a deservit pe tot parcursului ciclului de viață.
Utilizarea largă a acestei soluții se datorează și integrării ușoare cu o varietate de sisteme de operare, directoare, autorități de certificare, sisteme de management al identității și sisteme de control acces fizic, faptului că detectează fraudele și realizează analiza comportamentală.
Flexibilitatea soluției vă permite să echilibrati cerințele de cost și cele de securitate astfel încât, să puteți livra comoditatea cautată de utilizatori și reducerea riscurilor care aplanează asupra companiei.

Cum castigați imaginea unei „companii de încredere”
O companie de încredere este una căreia îi pasă de datele personale ale angajaților și ale clienților sau ale partenerilor și cu astfel de companie aș dori să lucrez, în calitate de angajat sau partener. Nu mi-aș dori să lucrez cu teama ca un coleg mai puțin simpatic poate să modifice date financiare (de exemplu) și să pagubească compania în numele meu la fel cum nici dumneavoastră nu ați fi confortabil să lucrați cu un partener care nu protejază informațiile despre compania dumneavoastră. Sunt publice studii de caz despre companii cărora li s-au furat date cu caracter personal ale clienților și ale angajaților și apoi le-au regăsit pe Internet. Gândiți-vă cum ați fi reacționat dacă ați fi fost în locul lor. Riscul este mereu prezent, dar dimensiunea riscului poate fi controlată prin implementarea unor soluții puternice care să asigure managementul autentificării.