Business — February 8, 2016 at 1:00 pm

Rohde & Schwarz, sinonimul calitatii in industria electronica

by

46536_02-11

De-a lungul a peste 80 de ani de existenţă, compania Rohde & Schwarz s-a făcut remarcată prin calitate, precizie și inovare în domeniul comunicațiilor radio. Grupul de companii ce activează ȋn zona industriei electronice şi-a axat proiectarea, dezvoltarea şi producţia pe cinci direcţii strategice: testare și măsurare, broadcasting şi media, securitatea cibernetică, comunicații securizate, monitorizare și localizare radio. Compania se adresează clienţilor din domeniile radio mobil, radiocomunicaţii, broadcasting, industia echipamentelor electronice și automotive, industria aerospațială și de apărare, precum și din domeniile guvernamental, de securitate și infrastructură critică. Rohde & Schwarz este unul din liderii de pe piața mondială în domeniile ȋn care activeaza. Compania este lider mondial în producţia de echipamente şi sisteme de testare si măsurare dedicate comunicațiilor radio, compatibilităţii electromagnetice, precum şi broadcasting şi televiziune digitală terestră. Managementul executiv este asigurat de Manfred Fleischmann (președinte), Christian Leicher și Peter Riedel.

Fiind o firmă independentă, de familie, Rohde & Schwarz ȋsi bazează dezvoltarea numai pe propriile sale resurse, ceea ce permite realizarea unor proiecţii de plan pe termen lung. La sfȃrşitul ultimului an fiscal (30 iunie 2015), Rohde & Schwarz avea aproximativ 9900 de angajaţi dintre care aproximativ 5900 lucrează ȋn Germania. Grupul a realizat un venit net de 1.83 miliarde de euro în anul fiscal 2014/2015 (1 iulie 2014 – 30 iunie 2015).

Companie cu prezenţă globală
Pentru a se afla ȋn permanenţă cȃt mai aproape de clienţii săi, Rohde & Schwarz a dezvoltat o reţea de vânzări si service în peste 70 de țări. Exporturile reprezintă aproximativ 90% din ponderea veniturilor. Compania are sediul central ȋn München (Germania) dar a dezvoltat şi centre regionale puternice ȋn Asia și Statele Unite ale Americii.
Rohde & Schwarz este o companie high-tech care se dezvoltă bazȃndu-se ȋn permanenţă pe inovaţie. Pentru a-şi menține standardele de înaltă calitate, Rohde & Schwarz păstrează în interiorul companiei aproape întregul lanț generator de valoare adăugată. Departamentul principal de cercetare si dezvoltare se află la sediul central din München al firmei. Compania mai deţine, de asemenea, şi centre de cercetare-dezvoltare în afara Germaniei. Centrele din Statele Unite ale Americii, Coreea, China, Danemarca, Franța și Marea Britanie implementeaza aplicații adaptate la cerințele clienților locali. Inginerii din centrul zonal din Singapore dezvoltă produse pentru piața mondială. Asia și America de Nord sunt piețe ȋn creștere si sunt considerate ca deosebit de importante pentru grup. La ora actuală compania pune un accent deosebit pe dezvoltarea filialelor companiei ȋn zonele Singapore și SUA.
Încă de la ȋnfiinţare, filozofia companiei s-a bazat pe conceptul de menţinere a cercetării cȃt mai aproape de producție. Acesta este motivul pentru cele mai multe produse sunt fabricate ȋn proximitatea sediului central din München, ȋn fabricile din Memmingen, Teisnach (Germania) și Vimperk (Republica Cehă). Facilitățile de producție din Singapore și Malaezia se găsesc in apropierea centrului zonal asiatic unde, de asemenea, se desfăşoară activități de cercetare și dezvoltare. Începȃnd cu anul 2010, Rohde & Schwarz produce emițătoare de radio si televiziune ȋn China pentru piaţa locală, iar de la sfȃrşitul anului 2012 a dezvoltat facilităţi similare in Brazilia pentru piaţa Americii de Sud.

Angajaţii – catalizator in dezvoltarea companiei
Datorită nivelului ridicat de calificare al angajaților săi, Rohde & Schwarz se numără printre liderii ȋn tehnologie în toate domeniile sale de activitate. Grupul acordă o mare importanţă descoperirii și promovării tinerilor talentaţi si motivaţi.
În fiecare an se desfăşoară ȋn cadrul companiei peste 650 de cursuri de formare profesională, acestea reflectȃnd importanța pe care Rohde & Schwarz o acordă educației continue. Începând cu 1934, Rohde & Schwarz a pregătit, in Germania, mai mult de 4500 de tineri pentru viața profesională. Ei sunt instruiți în diverse domenii de activitate, de la tehnicieni electronişti și specialiști IT la asistenți administrativi pentru industrie. Stagiarii au de asemenea posibilitatea de a finaliza şi un program de formare vocaţională combinat cu programul standard de studii. Aceştia pot opta fie pentru un program combinat de studiu şi muncă fie pentru asa numitul program “Azubi goes Bachelor” ce asigură obţinerea unei diplome de calificare după incheierea cursurilor vocaţionale.
Rohde & Schwarz pune un mare accent pe oameni. Acest lucru se reflectă în gradul ȋnalt de stabilitate al personalului ȋn cadrul companiei. Rohde & Schwarz a fost declarat al treilea cel mai popular angajator din Germania ȋn cadrul unui studiu realizat in anul 2015 in rȃndul studenţilor din domeniul ingineriei ȋn comunicații. Rohde & Schwarz s-a plasat pe locul al doilea la categoria inginerie electrică și electronică, ȋntr-un clasament al “Celor mai buni 370 de angajatori din Germania”, clasament realizat de revista Focus.

Domeniile de activitate

Echipamentele de măsură şi control pentru comunicații radio, electronică generală și microunde
La nivel mondial unul din două telefoane mobile sau smartphone-uri este dezvoltat si fabricat cu ajutorul echipamentelor de măsură şi control de la Rohde & Schwarz. Rețelele LTE FDD și TD-LTE operează ȋn prezent în Europa, SUA și Asia. Echipamentele noastre de măsură şi control pentru LTE și LTE-Advanced aduc o contribuție decisivă la dezvoltarea tehnologiilor 4G. Rohde & Schwarz participă, de asemenea, la activităţile de cercetare pentru tehnologia 5G și lucrează deja la soluții de testare 5G. Grupul acoperă aproape toate tehnologiile de radio mobil și comunicaţii radio, de la UMTS / HSP (+), CDMA2000® la Bluetooth®, comunicații near field (NFC), GPS / Galileo și WLAN / Wi-Fi.
Indiferent de tehnologie, Rohde & Schwarz oferă un portofoliu complet de produse pentru cercetare, dezvoltare și producție de chipset-uri, echipamente terminale mobile și stații de bază. Operatorii de rețele de telefonie mobilă folosesc, de asemenea, aceste produse pentru planificarea, instalarea, optimizarea și ȋntretinerea rețelelor. Compania oferă instrumente pentru realizarea unor activitati cum ar fi măsurători ale calităţii rețelelor mobile, optimizarea rețelelor, monitorizarea calității serviciilor şi soluții flexibile pentru analiza de rețea IP. Împreună cu filialele sale Ipoque GmbH și SwissQual AG, Rohde & Schwarz este singura companie care asigură ȋntregul portofoliu de soluții de măsură şi control pentru ciclul complet de viață al unei rețele de comunicații radio.
Grupul sprijină, de asemenea, producătorii de dispozitive electronice atunci cand aceştia au nevoie să genereze semnale și să analizeze spectre sau rețele – ȋncepȃnd de la gama audio până la frecvențe înalte de microunde. Pentru industria aerospațială și de apărare, Rohde & Schwarz dezvoltă soluții de testare și măsurare pentru sisteme radar și comunicații prin satelit. În plus, grupul oferă sisteme complete pentru EMC și măsurarea intensității câmpului electromagnetic, de exemplu pentru a detecta interferențele electromagnetice. Rohde & Schwarz oferă, de asemenea, expertiză ȋn domeniul testării şi măsurării pentru industria de automobile în cele mai diverse arii de interes, de la sisteme de informare şi divertisment sau sisteme de conducere asistată la componentele audio si video şi echipamente de comunicații radio ȋn interiorul vehiculului.
Osciloscoapele reprezintă încă un segment nou, compania extinzȃndu-şi continuu portofoliul cu noi modele, aplicații și accesorii. Pentru a-şi spori prezența pe piața, Rohde & Schwarz a inclus unele din instrumentele sale de măsura şi control de uz general în gama echipamentelor cu nivel mai redus de preț, produse regasite sub denumirea de “Value Instruments”.

Tehnologie ȋn radio-televiziune si media ce satisface cele mai exigente cerinţe
Rohde & Schwarz activează în domeniul radiodifuziunii și televiziunii de aproape 70 de ani. Compania a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea acestui domeniu – de la tehnologiile analogice la cele digitale incluzȃnd formatul actual UHD high-definition. Emițătoarele realizate de companie acopera practic toate standardele de radio si televiziune digitală din lume și chiar definesc noi standarde în domeniul eficienței energetice. Emițătoarele şi echipamentele de măsură şi control ȋn domeniul radio-TV produse de companie sunt folosite în peste 80 de țări.
Rohde & Schwarz comercializează, de asemenea, echipamente de măsură şi control pentru instalarea, întreținerea și monitorizarea rețelelor de radiodifuziune si televiziune. Producătorii de echipamente electronice de larg consum pot folosi aceste aparate pentru dezvoltarea și fabricarea atȃt a echipamentelor din producţia curentă cȃt și a celor din generațiile următoare. Unul din două set-top box-uri din întreaga lume este testat folosind echipamente Rohde & Schwarz.
Compania a obţinut în ultimele decenii mari succese în dezvoltarea de sisteme inovatoare pentru TV profesional și post-producție de film. Cei mai importanţi jucători internaționali din industria TV contează pe aşa numitele “futureready workflows” ce au la baza expertiza Rohde & Schwarz. Studiourile de radio-televiziune și MGS din întreaga lume folosesc produsele companiei pentru a produce și procesa știri și programe de divertisment sau seriale TV.
Rohde & Schwarz s-a poziționat ca un furnizor de soluţii pentru intregul lanţ activităţi din domeniul radio-TV. Astfel se oferă o gamă completă de produse pentru a sprijini industria de televiziune în implementarea standardului high-definition 4K. Soluţiile de codare și multiplexare sunt utilizate pentru operațiuni de testare și servicii inițiale UHD TV. Compania Rohde & Schwarz este, de asemenea, implicată în definirea viitoarelor standarde in aceasta arie de activitate, sprijinind în mod eficient dezvoltarea ȋn domeniul media.

Securitate cibernetica pentru întreprinderi, autorități guvernamentale și infrastructuri critice

Amploarea pe care au luat-o digitizarea și crearea de rețele mondiale de comunicaţii a condus şi la o creştere a potențialelor amenințări pentru întreprinderi, autorități guvernamentale și infrastructuri critice. În noul domeniu pe care ȋl reprezintă securitatea cibernetică, Rohde & Schwarz și filialele sale Gateprotect GmbH, Sirrix AG, Rohde & Schwarz SLT GmbH și Ipoque GmbH oferă o gamă largă de soluții tehnologice de vȃrf pentru reţelele IT şi de securitate. Portofoliul cuprinde soluţii de criptare, firewall de ultimă generație, aplicații de securitate end-point, variind de la produse singulare care pot acoperi cele mai diverse aplicaţii de criptare pȃnă la soluții integrate şi personalizate pentru infrastructurile critice. Compania intenţionează să ȋşi consolideze poziţia ȋn domeniul B2B cu soluții de primă clasă bazate pe tehnologia avansată “Made in Germany”, sub denumirea “Securitate cibernetică Rohde & Schwarz”.

Comunicaţii securizate pentru forțele armate, autoritățile guvernamentale și industrie

Forțele militare trebuie să fie în măsură să facă schimb de informații ȋn mod eficient și ȋn sigurantă. Acest lucru este un factor esențial ȋn succesul misiunilor naționale și internaționale. Rohde & Schwarz furnizează sisteme de radiocomunicații interoperabile ce asigură suportul de comunicaţii şi informaţional în desfășurarea acţiunilor terestre, maritime și aeriene.
Compania dezvoltă sistemul “Joint radio” al Forţelor Armatei Germane (SVFuA). Gama de produse SDxR de la Rohde & Schwarz reprezintă o nouă generație de radiouri definite software lansată pe piața mondială. Grupul este primul furnizor care a certificat transceiver-ul airborne, în conformitate cu specificaţiile militare și civile ȋn domeniul aeronauticii.
Rohde & Schwarz a adăugat expertiză VoIP la portofoliul său de comunicații securizate pentru a satisface cerințele actuale ale clienţilor. Ca urmare, compania oferă un sistem de comutare bazat pe VoIP dedicat comunicațiilor navale, sistem ce se constituie ȋn componenţa centrală a sistemelor integrate si securizate de comunicații. Tehnologia VoIP a fost, de asemenea, implementată cu succes în sistemele de comunicații voce pentru controlul traficului aerian (ATC). Acest lucru permite companiei să ofere soluții complete de sistem pentru ATC, bazate pe IP, ȋncepȃnd de la microfonul celui care ocupă postul de controlor pȃnă la antena sistemului radio. Mai mult de 200 de aeroporturi din ȋntreaga lume folosesc sisteme de radiocomunicații ale companiei Rohde & Schwarz pentru comunicaţiile din domeniul ATC.
Produsele criptografice de la Rohde & Schwarz SIT GmbH asigură securizarea transmisiei serviciilor de voce şi date de peste 20 de ani. Acestă subsidiară este furnizor NATO și a fost un partener ȋn domeniul securităţii comunicaţiilor al Republicii Federale Germania ȋnca din anul 2004.

Managementul frecvenței și localizarea radio pentru securitate internă si externă
Deși spectrul de frecvențe este limitat, schimbul de date prin radio este într-o creștere spectaculoasă. Telefonia mobilă, radiocomunicaţiile guvernamentale, sistemele de navigație și radio-televiziunea trebuie să funcționeze continuu si ȋn mod optim. Rohde & Schwarz dezvoltă sisteme portabile, mobile și staționare pentru detectarea, localizarea și analiza semnalelor de radiocomunicații. Soluțiile sale de sistem îndeplinesc toate cerințele și recomandările relevante ale Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU), ale agenţiei Naţiunilor Unite, organisme ce sunt responsabile cu reglementarea utilizării spectrului de frecvențe.
In multe cazuri, scenariile ce predictează diferitele amenințări din cȃmpul tactic pot fi identificate din timp, prin folosirea informaţiilor rezultate din analiza situaţiei radio. Rohde & Schwarz oferă soluții pentru identificarea și localizarea activităților de comunicaţii suspecte. Receptoarele companiei, goniometrele, analizoarele de semnal, antenele și sistemele personalizate conferă Rohde & Schwarz calitatea de partener de încredere pentru organizaţiile de securitate internă si externă de mai multe decenii. Grupul a adăugat la portofoliului său si soluții de analiză de rețea IP.
Monitorizarea comunicaţiilor prin satelit, joacă de asemenea un rol important, soluțiile companiei incluzând atât sisteme staționare cât și mobile pentru utilizare terestră, maritimă și aeriană. Acestea permit agențiilor autorizate să obțină o imagine de detaliu asupra comunicațiilor prin satelit de voce şi date. În acest domeniu, Rohde & Schwarz este susținută de filiala sa franceză Arpege SAS, care implementează sisteme de monitorizare prin satelit în strânsă colaborare cu grupul de cercetare-dezvoltare din München.

Servicii
Durata lungă de viață a produselor este un criteriu de calitate fundamental pentru Rohde & Schwarz. În acest mod grupul ȋşi sprijină clienţii ȋn toate fazele ciclului de viață al produsului.
Rohde & Schwarz oferă o rețea de service dezvoltată la nivel mondial, ce asigură suport 24 de ore pe zi. Serviciile asigurate de grupul de companii sunt ȋntotdeauna adaptate cerinţelor clienţilor. În plus față de serviciile clasice, cum ar fi suport de sistem, calibrare, mentenanţă, upgrade-uri de produs si reparaţii, portofoliul companiei include piese de schimb și asigurarea de service on-site, precum și cursuri de formare personalizate.
Centrele regionale de service, fabricile si filialele specializate ale Rohde & Schwarz oferă o gamă largă de servicii suplimentare. Acestea includ suport pentru aplicații speciale, dezvoltarea de instrumente specifice solicitate de client, productie la comandă, precum și integrarea, instalarea și punerea în funcțiune a sistemelor.

rs_logo_cyan_rgbRohde & Schwarz Romania S.R.L.
Bd. Eroii Sanitari, nr. 89, Sector 5,
Tel / Fax: +40 21 411 20 13; +40 21 410 68 46
Email: rs-romania@rohde-schwarz.com
www.rohde-schwarz.com