INTERVIU — February 9, 2016 at 3:55 pm

Cadrele din supravegherea video sunt garantate cu soluția Western Digital

by

norbert-koziar-2-924x10241Sistemele de supraveghere pot acum beneficia de o soluţie de stocare creată special pentru ele de către Western Digital, lider mondial în materie de stocare. Am dorit să aflăm mai multe informaţii despre această nouă soluţie, în special pentru că în ţara noastră companiile sunt obligate prin lege să ia măsuri de protecţie precum supravegherea video, iar aceasta poate veni ca un răspuns la nevoile lor de a respecta legislaţia ţării şi de a-şi proteja organizaţiile. Am discutat cu Norbert Koziar, Western Digital Senior Sales Manager Europa Centrală şi de Est şi l-am rugat să ne ofere câteva informaţii despre această nouă soluţie.

Club IT&C: WD Purple este prezentată ca una dintre cele mai inteligente soluţii de stocare. Care sunt principalele beneficii ale acesteia?
Norbert Koziar:
Unităţile de stocare tradiţionale sunt potrivite pentru foarte multe scenarii, dar nu pot să acopere şi această arie a sistemelor de supraveghere. WD Purple foloseşte streaming ATA pentru a reduce artefactele şi întreruperile video care apar în timpul filmărilor. În general, supravegherea este realizată din motive de securitate. Unul dintre cuvintele cheie care stă la baza unei soluţii de supraveghere este fiabilitatatea.
Adică faptul că te poţi baza pe soluţia ta de fiecare dată când ai nevoie. De aceea, WD Purple a fost creat pentru a fi în permanenţă
activ, 24 ore din 24 și 7 zile din 7.

Club IT&C: Unitatea de stocare WD Purple a fost special concepută pentru piaţa de supraveghere video?
Norbert Koziar:
Exact! Unităţile desktop s-au dezvoltat continuu în ultimii ani şi nimeni nu poate contesta faptul că acestea sunt mai rapide, mai sigure şi au o capacitate de stocare din ce în ce mai mare. Dar ele nu au fost create pentru a suporta condiţiile ce sunt întâlnite într-un sistem de supraveghere. Acestea trebuie să funcţioneze 24/7 şi să înregistreze non-stop. În plus există posibilitatea ca o unitate de stocare de desktop PC să nu poată înregistra multiple cadre HD sau Full HD fără a pierde secvenţe. WD Purple este o soluţie care odată instalată îți perminte să te relaxezi ştiind că toate cadrele vor fi înregistrate, iar datele se vor afla în siguranţă.

wdfwdpurple-1Club IT&C: Cum se diferenţiază soluţia de stocare Western Digital de celelalte şi de ce reprezintă alegerea optimă atât pentru soluţiile de supraveghere profesionale cât şi cele DIY?
Norbert Koziar:
Western Digital este unul dintre cei mai mari producători de echipamente de stocare din lume. Seria premiată WD Purple a fost dezvoltată pentru a fi folosită în condiţii extreme, specifice sistemelor de supraveghere; este adresată utilizatorilor care doresc să achiziţioneze un echipament performant, fiabil, care se va asigura că nu vor exista imagini lipsă în materialele înregistrate.
În cazul apariţiei unui incident, în momentul în care utilizatorul trebuie să analizeze materialele video, apariţia de secvenţe lipsă se poate dovedi o problemă serioasă. Una dintre caracteristicile cheie ale WD Purple este tehnologia AllFrame. Aceasta, împreună cu
streaming-ul ATA, reduc la minim cadrele lipsă.

Club IT&C: Ce le puteţi transmite utilizatorilor care au deja un sistem de supraveghere instalat în casele lor sau în companii? Ar putea fi probleme de compatibilitate dacă vor să integreze soluţia WD Purple?
Norbert Koziar:
Mediile de stocare WD Purple sunt proiectate şi testate pentru a fi folosite împreună cu cele mai cunoscute chipset-uri din industrie. Acestea sunt construite pentru a fi integrate fără probleme cu sisteme noi sau cu cel existente de supraveghere video. Avem de asemenea un instrument de suport online pentru clienţi și un selector de compatibilitate care este pus la dispoziţie pentru a asista clienţii în alegerea produselor potrivite. Mai multe detalii se află pe www.wdc.com.

Club IT&C: În ceea ce priveşte performanţa – care este numărul maxim de camere pentru care acest produs poate oferi suport la cea mai bună calitate?
Norbert Koziar:
Unităţile WD Purple sunt optimizate pentru a funcţiona cu până la 32 de camere de supraveghere HD, oferind astfel un sistem flexibil care permite upgradarea sau extinderea în viitor.

Club IT&C: Cum s-a implicat Western Digital din punct de vedere al reducerii costurilor, amprentei de carbon şi fiabilităţii?
Norbert Koziar:
Consumul scăzut de energie este crucial atunci când discutăm de medii de monitorizare permanentă. Acesta induce o temperatură mai redusă în incintă, fapt care protejază mediul înconjurător şi reduce costurile operaţionale. Când investeşti într-o unitate premium de monitorizare nu îţi mai faci griji şi începi să te bucuri de beneficii pentru o perioadă de lungă durată.

Club IT&C: Care tip de scenariu de supraveghere video pune în valoare WD Purple ca varianta optimă de stocare?
Norbert Koziar:
Unităţile de WD Purple sunt recomandate pentru sistemele de supraveghere care suportă până la 8 unităţi de stocare şi 32 de camere HD. Noi oferim 3 ani garanţie la nivel mondial, valabilă oriunde în lume, indiferent de unde ai achiziționat echipamentul.
Aşadar, WD Purple este alegerea optimă pentru sistemele de supraveghere pentru acasă sau dedicate companiilor mici şi mijlocii.

Mai multe detalii pe www.wdc.com/purple.