Hardware — February 11, 2016 at 9:16 pm

Viitoarele procesoare grafice AMD vor dispune de tehnologie 14nm FinFET

by

amd_e_blk_rgbAMD a oferit clienților o scurtă incursiune în viitor prin prezentarea viitoarei arhitecturi Polaris ce va fi disponibilă pe GPU-urile companiei din anul 2016, subliniind o serie de îmbunătățiri semnificative ce includ suport HDR pentru monitoare, și performanță per watt fără concurență. AMD va livra procesoare grafice cu arhitectură Polaris începând cu a doua jumătate a anului 2016.

Procesoarele GPU cu arhitectură AMD Polaris 14nm FinFET asigură un salt semnificativ de eficiență energetică de la generația precedentă. Procesoarele grafice cu arhitectură Polaris sunt create pentru a livra imagini fluente in jocuri, VR și aplicații multimedia ce rulează pe PC-uri cu dimensiuni foarte reduse.

 

“Noua arhitectură Polaris demonstrează o un progres semnificativ de performanță, eficiență energetică și funcționalități,” a spus Lisa Su, presedinte și CEO, AMD. “2016 va fi un an foarte captivant pentru fanii Radeon™, ce incepe cu arhitectura Polaris, Radeon Software Crimson Edition și o serie de alte inovații pregatite de divizia noastră Radeon Technologies Group.”

Arhitectura Polaris este cea de a 4-a generatie AMD Graphics Core Next (GCN), un nou motor de afișare cu suport HDMI® 2.0a și DisplayPort 1.3, și funcții multimedia de ultimă generație ce includ codare și decodare 4K h.265.