Expert IT — February 13, 2016 at 10:24 am

Companiile își pot reduce costurile cu până la 50% prin accesul la soluții de Data Center

by

data-center-sistec-detaliu-1În prezent, orice business, indiferent de domeniul în care operează, are nevoie de un suport IT tot mai solid, cu soluții rentabile și personalizate, care să ajute activitatea companiei să se desfășoare în condiții optime. Accesul la soluții de Data Center permite eficientizarea proceselor de lucru atât la nivel individual, cât și la nivel de echipă, și oferă companiilor beneficii directe, care se traduc în economii la nivelul costurilor de până la 50%, conform Sistec, important integrator IT de pe piața românească.

marius-capraru-ceo-sistec“Două dintre principalele obiective ale unei companii sunt legate de conectarea cu tot ceea ce se întâmplă la nivelul business-ului și de generarea de profit. Iar obținerea profitului se poate realiza prin vizibilitate asupra costurilor și monitorizare cât mai eficientă a acestora. Astfel, accesul la diferite soluții de Data Center poate optimiza procesul de lucru și poate oferi beneficii directe, ce pot fi traduse printr-o reducere de costuri situată între 5 și 50%”, a declarat Marius Căpraru, CEO Sistec.

În funcție de serviciul ales, companiile pot avea beneficii în zona de investiții, în costurile lunare cu angajații (prin outsourcing-ul unor servicii IT), dar și în cele fixe (prin optimizarea folosirii utilităților), în utilizarea eficientă a resurselor computaționale, în accesul securizat către resurse din diverse puncte de prezență ale utilizatorului, implementarea unor proiecte folosind o infrastructură închiriată pe termen limitat sau în configurarea rapidă a infrastructurii necesară derulării proiectelor. În plus, acestea pot beneficia de un suport mult îmbunătățit în derularea și securizarea proceselor de business.