Evenimente — March 1, 2016 at 2:09 pm

Ziua Comunicațiilor aniversează 20 de ani

by

zcom

Ziua Comunicațiilor, cel mai vechi eveniment din industria telecom locală, a ajuns la editia XX si se va desfășura miercuri 18 mai la J.W.Grand Hotel Marriot.

1996 a reprezentat anul nașterii telefoniei mobile în România prin licitația pentru primele două licențe GSM, iar prima ediție a Conferinței Ziua Comunicațiilor a marcat debutul acestei industrii.
Eveniment al unui domeniu care schimbă lumea, Ziua Comunicațiilor își extinde continuu aria de acoperire către noi sectoare ale economiei digitale, fără să neglijeze mediul legislativ și de reglementare și zona de securitate informatică. Dacă în urmă cu 20 de ani tema principală a evenimentului a fost reprezentată de “oportunitățile de afaceri pentru operatorii celulari”, tematica ediției 2016 reflectă legătura dintre telecomunicații și Revoluția digitală si pune accent pe broadband ca sursă de creativitate și dezvoltare, dar și pe trecerea de la Internet of People la Internet of Thinking.

„Ziua Comunicațiilor a făcut istorie pe piața locală de telecomunicații și a ajuns, totodată, la o aniversare istorică. Timp de 20 de ani, tehnologia a schimbat realitatea, iar Ziua Comunicațiilor a fost parte în această schimbare. Am surprins în dezbateri și prezentări fiecare pas și am avut alături de noi cele mai importante companii și cei mai de seamă oameni din industrie. Cu 20 de ani de experiență, Ziua Comunicațiilor rămâne locul unde se conturează reglementări, se analizeză tendinte și se modelează strategii”, afirmă Eugen Preotu, inițiatorul conferinței Ziua Comunicațiilor.

Ediția XX vine cu o nouă structură: o adunare plenară în prima parte a zilei, urmată de trei sesiuni tematice, care vor aborda, in paralel:
– Infrastructura în comunicații
– IoT/M2M
– Securitatea în industria telecom.
Zona expozițională va fi prezentă și în acest an și se va extinde atât ca suprafață, cât și ca număr de standuri.
Ca și în anii precedenți, a XX-a ediție Ziua Comunicațiilor se desfășoară sub patronajul Ministerului pentru Societatea Informațională și beneficiază de sprijinul Comisiei Uniunii Europene, ANCOM și ITU. La eveniment au confirmat deja participarea cei patru mari operatori de comunicații din piața locală, precum și cei mai relevanți furnizori de soluții și servicii pentru această industrie. În 2015, Conferința Ziua Comunicațiilor a reunit peste 750 de specialiști din mai mult de 100 de companii reprezentând 20 de sectoare economice și 43 de asociații profesionale, patronale și antreprenoriale.

Ziua Comunicațiilor este o expo-conferință organizată de Agnor High Tech in parteneriat cu ITS Events Management. Vizitati www.zcom.ro pentru detalii despre tematică, agendă și participare.