Business — April 27, 2016 at 7:35 am

28% creștere în Divizia System Integration a Grupului Asseco SEE, după primul trimestru al acestui an

by

 

AAEAAQAAAAAAAAUUAAAAJDlhZTFkNGEzLThmMzMtNDM0OC04ODYwLTJjNDNkMGIyYjQ4OA

Grupul Asseco South Eastern Europe (ASEE) cu operațiuni și pe piața din România anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului fiscal 2016. Cunoscut ca unul dintre cele mai mari grupuri de companii IT din zona de producție și implementare a propriilor soluții și servicii software în regiunea de sud-est a Europei și Turcia, Asseco SEE raportează pentru primele trei luni ale anului 2016 venituri în creștere de 27,5 milioane Euro (cu 16% mai mari față de cele obținute în aceeași perioadă a lui 2015) și profit de 1,9 milioane Euro.

 Rezultatele financiare raportate de Grupul ASEE pentru Q1 2016 păstrează același trend ascendent ca cele din 2015, cu rate de creștere în diviziile cheie, precum cea de Plăți (cu cea mai mare creștere, de 18% și venituri de 10,5 milioane euro) și System Integration (cu o creștere de 28% și venituri de 10,2 milioane euro). Creșterea din divizia Plăți se datorează în principal succesului operațiunilor Grupului în Croația, Serbia și Slovenia, iar în divizia de System Integration, cifrele în creștere au fost înregistrate în principal în Serbia, cu 1,5 milioane euro mai mari decât cele înregistrate anul trecut și de cele din Turcia și România. Vânzările diviziei Bancare în primul trimestru din 2016 au atins valoarea de 6,8 milioane euro, similare celor înregistrate după primele trei luni din 2015.

Am început anul 2016 prin achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al companiei ChipCard din Serbia, datorită căreia vom fi în măsură să oferim soluții mai diversificate și complete în domeniul sistemelor de plăți. Am semnat de asemenea câteva acorduri interesante cu noi clienți, de exemplu un alt contract în Africa, de data aceasta cu Global Leasing Company din Egipt, pentru soluția noastră LeaseFlex, care arată direcția geografică în care dorim să ne extindem. Un alt acord demn de menționat este cel referitor la soluția completă de digital banking la MTS banka în Serbia, care demonstrează expertiza noastră în sprijinirea băncilor în transformarea lor digitală. – a comentat Piotr Jeleński , Președinte al Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.  

Profitul operațional (EBIT) s-a ridicat la 2,3 milioane Euro, iar profitabilitatea operațională a Grupului ASEE după primul trimestru al anului 2016 este de 8,5%.

Compania a anunțat că valoarea sumelor de încasat din proiectele aflate în derulare în 2016 este de 92,9 milioane euro, în creștere cu 17% raportat la acceași perioadă din 2015.