Agricultura&FMCG — May 3, 2016 at 8:02 am

Smithfield, o companie si mai eficienta datorita echipamentelor RBC

by

scanareSmithfield Prod detine in prezent cel mai modern abator din Romania, cu o capacitate de abatorizare de 600 de capete pe ora. Pe termen lung, obiectivele companiei sunt revitalizarea industriei carnii de porc autohtone si furnizarea catre piata interna de carne proaspata de porc, de cea mai buna calitate. Un motiv de mandrie este faptul ca, in ultimii ani, Smithfield Prod a produs anual aproximativ 30% din carcasele clasificate in Romania si a procesat intregul efectiv de porcine provenit de la Fermele Smithfield, porci crescuti local, in judetele Timis si Arad.

 

Smithfield Prod a dezvoltat productia printr-o dotare tehnica moderna, cu utilaje performante. La sfarsitul lunii martie, RBC a instalat la Smithfield inca 3 etichetatoare automate GLM-I 40 1S, necesare cresterii capacitatii lor de productie. Este vorba despre doua sisteme identice automate de etichetare si cantarire GLM-I 150 1T1B, ambele in configuratie cu aplicator LDI, Divider TU 100R si sistem aditional de banda cu scanare omnidirectionala, precum si un sistem de cantarire si etichetare automata GLM-I 100 1T pentru pulpa de porc.

Sistemul de scanare permite verificarea produsului existent in caserola in felul urmator: caserolelor deja etichetate pe partea de bottom le este verificata compatibilitatea etichetei de bottom cu eticheta de top, eliminandu-se eroarea de a avea etichete (bottom si top) cu informatii diferite.

Cea mai importanta functie a Divider-ului TU 100R, pentru client, e ca masina care este in flux de productie nu mai opreste benzile pentru ca operatorul sa ridice eticheta, atunci cand o cutie este completa cu un anumit numar de caserole.

Cu seria GLM-Imaxx, utilizatorii sunt intr-o noua era de inalta performanta, cu aparate complet automate. Se adapteaza flexibil la cerintele cele mai diverse, in conformitate cu cerintele individuale de performanta, pentru marimi diferite de ambalaj si tipuri de etichete. Datorita gamei largi de componente hardware si software, sistemul poate fi extins pas cu pas, in conformitate cu cerintele clientului, mediul de productie si profilul de utilizator.

Printre caracteristicile pe care trebuie sa le mentionam, amintim: utilizare si mentenanta facile, operare confortabila si in siguranta, constructie modulara pentru flexibilitate maxima, memorie extinsa, flexibilitate, robustete si un design atragator.

Toate aceste echipamente au fost introduse in aplicatia software de management al etichetatoarelor – Etiquette – pe care clientul Smithfield o are de la RBC.