NEWS — May 10, 2016 at 6:55 pm

Schneider Electric, in topul celor mai etice companii din lume

by

Schneider Electric The Hive 2011 07 18
Schneider Electric The Hive 2011 07 18

Schneider Electric a fost nominalizat pentru al şaselea an consecutiv în topul celor mai etice companii din lume, în cadrul raportului World’s Most Ethical Companies. Clasamentul a fost realizat de Institutul Ethisphere, liderul global în definirea și dezvoltarea standardelor practicilor în etica de business.

Pentru Schneider Electric, etica și guvernanţa reprezintă factori-cheie pentru creștere și competitivitate. Acestea sunt administrate prin Principiile noastre de Responsabilitate, un set de instrucțiuni desemnate să asigure angajaților grupului un cadru de referință pentru un comportament responsabil. Documentul a fost formulat în conformitate cu principiile de guvernanţă ale companiei, cele 10 principii ale Global Compact, Declarația Universală a Drepturilor Omului și standardele internaționale de muncă. Documentul “Principiile noastre de Responsabilitate” a fost tradus în 30 de limbi și transmis către toți angajații Grupului.

De asemenea, programul „Dinamica de responsabilitate şi etică” oferă angajaților Schneider Electric suport în rezolvarea oricăror dileme de natură etică ce pot apărea. Programul este comunicat în mod regulat și revizuit intern, iar de la începutul anului 2015 servește drept un indicator al performanțelor etice în Barometrul Planetă & Societate, care măsoară realizările companiei în ceea ce priveşte sustenabilitatea. La finalul anului 2015, acest indicator se află mult peste target, întrucât 88% din entitățile Schneider Electric au trecut evaluarea, obiectivul pentru sfârşitul lui 2017 fiind obținerea unui procent de 100%.