Networking — May 16, 2016 at 6:21 am

Allied Telesis Seria COM XS900MX – Switch-uri 10G stivuibile şi gestionate de Layer 3

by

 

ATI bun
Switch AT-XS916MXT

Switch-urile AT-XS916MXT şi AT-XS916MXS oferă conectivitate 10G pentru servere şi stocarea de date, şi suportă conexiuni 100/1000 pentru reţelele existente. Seria XS900MX activează o reţea de mare flexibilitate şi rezilienţă, care poate fi lesne scalată pentru satisfacerea cerinţelor tot mai mari de trafic.

Privire de ansamblu Seria XS900MX de switch-uri de acces 10G este ideală pentru reţelele de întreprindere sau oriunde este nevoie de un switch releu cu conexiune 10G. De asemenea, aceste switch-uri constituie un nucleu ideal sau un echipament de agregare pentru conectarea serverelor şi echipamentelor de stocare date într-o mică reţea. Echipamentul AT-XS916MXT este dotat cu sloturi 12 sloturi 100/1000/10GBASE-T şi 4 sloturi SFP+. Echipamentul AT-XS916MXS este dotat cu 4 sloturi 100/1000/10GBASE-T şi 12 sloturi SFP+.

Management facil

Seria de switch-uri XS900MX incorporează Allied Telesis Management FrameworkTM (AMF), o suită sofisticată de instrumente de management care furnizează o abordare simplificată a gestiunii de reţea. Sarcinile comune sunt automatizate, sau simplificate de o aşa manieră încât operaţiunile zilnice desfăşurate în cadrul reţelei pot fi efectuate fără a fi nevoie de ingineri de reţea calificaţi şi scumpi. Caracteristicile de forţă precum managementul centralizat, auto-backup, auto-actualizare, auto-provizionare şi auto-recuperare în caz de dezastre permit reţelistica de tip plug-and- play şi managementul fără intervenţie manuală.

Rezistenţă

Caracteristicile Ethernet Protection Switching Ring (EPSRingTM) şi 10 Gigabit Ethernet permit ca doar câteva switch-uri din seria XS900MX să formeze un inel protejat, capabil de recuperare în cazul apariţiei de probleme în doar 50 de milisecunde. O astfel de trăsătură este perfectă pentru un grad înalt de performanţă şi de disponibilitate în cadrul reţelelor de întreprindere.

Stivuibilitate

Din două switch-uri aparţinând seriei XS900MX se poate crea o stivă VCStack (prin folosirea cablurilor de ataşare directă 10G SFP+). VCStack oferă un sistem de înaltă disponibilitate, în cadrul căruia resursele reţelei sunt diseminate între unităţile stivuite, astfel reducând impactul negativ în cazul în care una din unităţi cedează. Prin intermediul VCStack şi al switch-urilor XS900MX, se pot proviziona până la 28 de porturi 10G sub forma unui singur switch virtual într-o singură unitate rack.

Securitate crescută

Mediul securizat de reţea este garantat, simultan cu controlul puternic asupra tipurilor de trafic de reţea, cu opţiunile de management securizat şi cu alte caracteristici de securitate multi-strat, preconfigurate direct în switch-urile din seria XS900MX:

– Triplă autentificare

– VLAN dinamic multiplu

– VLAN întărit de tip Guest

– VLAN de tip auth-fail

– Autentificare web în caz de cereri de acces suspecte

– Autentificare web în doi paşi

Caracteristicile avansate de securitate includ:

– Securitate la nivel de port

– SSH pentru securizarea mediului de acces de la distanţă

– DHCP snooping

– RADIUS/TACACS – Bază de date autentificare utilizatori

– Criptare şi autentificare SNMPv3