Business — June 13, 2016 at 4:52 pm

Axis achiziţioneaza Cognimatics

by

Axis CognimaticsAxis a achiziţionat Cognimatics, companie specializată în dezvoltarea de soluţii software dedicate mediul retail. Tehnologiile Cognimatics sunt folosite pentru aplicaţii multiple precum numărarea persoanelor sau măsurarea cozilor de la casele de marcat. Acestă achiziţie vine să confirme strategia Axis de dezvoltare şi îmbunătăţire a soluţiilor proprii dedicate segmentului de retail.

Fondată în 2003, Cognimatics este o companie suedeză cu sediul central în Lund și cu 12 angajaţi. Compania dezvoltă aplicaţii de analiză video ce pot fi folosite în retail şi ajută la optimizarea operaţiunilor, la îmbunătăţirea experienţei de cumpărare sau la creşterea nivelului de securitate şi protecţie. Axis Communications şi Cognimatics au cooperat de-a lungul anilor atât pe partea de inginerie, cât şi pe partea de vânzări, pentru a oferi soluţii integrate unor clienţi comuni.

Soluţiile Cognimatics deservesc clienţi din peste 70 de ţări prin intermediul unui distribuitor global şi a unei reţele de integratori de sistem.