Evenimente — July 11, 2016 at 10:28 am

România câștigă competiția JA Europe Enterprise Challenge 2016 cu priza inteligentă ce reduce consumul de energie electrică

by

Romania a castigat marele premiu la competitia de antreprenoriat JA Euro...Concurând împotriva 19 companii din 16 țări europene, Save Energy a câștigat marele premiu pentru cea mai bună companie. Echipa a fost aleasă pe baza ideii inovatoare și a potențialului puternic de business, care oferă o soluție ce salvează energia consumată inutil de dispozitivele electrice.

Echipa a propus o priză inteligentă care împiedică alimentarea cu energie electrică a diferitelor aparate, atunci când acestea sunt în stand-by. Folosind un microprocesor pe 8 biți priza poate detecta automat atunci când dispozitivele intră în stand-by și poate împiedica automat alimentarea acestora la sursa de curent, astfel salvând energia consumată inutil. Membrii echipei estimează că dacă la nivel mondial toate prizele ar fi înlocuite cu Save Energy, consumul de curent electric s-ar reduce cu cel puțin 10%.