Internet/Telecom — July 13, 2016 at 9:55 am

GE si Microsoft isi unesc fortele pentru a creste puterea cloud-ului industrial

by

Internet industrialGE si Microsoft isi unesc tehnologiile cloud intr-un parteneriat pe baza caruia platforma GE Predix pentru internetul industrial va fi pusa la dispozitia companiilor care utilizeaza Microsoft Azure.

de Andrei Marian

Cele doua companii afirma ca aceasta combinatie dintre Predix si Azure va constitui o punte intre expertiza digitala industriala si de productie detinuta GE pe de o parte, si forta Microsoft in tehnologia informationala, pe de alta parte.

Parteneriatul este un moment cheie pentru GE, o companie traditional industriala, care, in ultimii cinci ani, a inceput sa colecteze si sa analizeze date generate de motoare cu reactie, centrale electrice, spitale, si a alocat 1 miliard de dolari pentru a transforma Predix  in sistemul de operare pentru internetul industrial. GE estimeaza ca, pana in 2020, peste 20 de miliarde de dispozitive vor ficonectate la internetul industrial, ceea ce va duce la generarea unei avalanse de date care vor putea fi analizate pentru a creste nivelul de eficienta al activitatilor comerciale.

Azure va oferi companiilor industriale care utilizeaza deja Predix o capacitate sporita in domenii cum ar fi inteligenta artificiala, vizualizarea avansata a datelor si tehnologii lingvistice naturale. 

Astfel, companiile care utilizeaza platforma Azure a Microsoft vor putea dezvolta aplicatii cu ajutorul datelor generate de active care functioneaza pe baza platformei Predix. De exemplu, o fabrica in care se utilizeaza software-ul GE  Asset Performance Managementva putea conversa cu sistemele – cum ar fi aplicatiile pentru gestionarea lantului de alimentare si gestionarea ciclului de viata, care functioneaza cu Azure – ceea ce ii va permite sa exploateze valoarea internetului industrial.

GE si Microsoft afirma ca alaturarea dintre Azure si Predix va permite gruparea retelei vaste de platforme care, in prezent, concureaza pe internetul industrial. “Parteneriatul acesta va schimba radical situatia in industrie si va duce la o consolidare a platformelor pe internetul lucrurilor”, declara Kunta.

Pana la finele anului va fi prezentata, in avanpremiera, o versiune Predix pe Azure pentru developeri, versiunea comerciala urmand a ajunge pe piata in cel de-al doilea trimestru al anului 2017.