Bizpoint — September 20, 2016 at 11:26 am

Cisco face achiziţii pentru cloud

by
Echioa ContainerX
Echioa ContainerX

Gigantul Cisco a anunţat recent achiziţia unui startup, ContainerX, care furnizează o soluţie de gestionare containere. Suma pentru care a fost încheiată tranzacţie nu a fost dezvăluită, însă analiştii susţin că această achiziţie este cea mai nouă mutare strategică Cisco pentru asigurarea furnizării tehnologiei de alocare resurse de reţea către aplicaţii cloud.

De ce ar fi importantă o asemenea mutare? Soluţia furnizată de ContainerX poate juca un rol important în cadrul dezvoltării de arhitecturi de reţea definite software (cu un grad ridicat de automatizare), o direcţie către care Cisco pare hotărâtă să facă paşi serioşi. În noiembrie anul trecut, de pildă, compania a lansat un proiect open source denumit Contiv, al cărui scop este acela de construire a unei tehnologii de alocare resurse de reţea, stocare date, securitate şi procesare către aplicaţii containerizate.

Denumită Application Centric Infrastructure (ACI), arhitectura SDN dezvoltată de Cisco poate ajunge să furnizeze management eficient, bazat pe politici, pentru astfel de aplicaţii. Containerele sunt aplicaţii împachetate care rulează pe un sistem de operare de tip share, în mod tipic Linux. De aici rezultă şi importanţa lor, din punct de vedere al preţului şi consumului final de resurse.

Companiile care rulează medii cloud folosesc aplicaţiile containerizate pentru a profita de pe urma capabilităţii acestora de a oferi securitate pentru traficul de date din interiorul unui centru de date. De asemenea, managerii de infrastructură pot creşte sau descreşte rapid numărul de module de aplicaţii în scopul satisfacerii fluctuaţiilor de cerere pentru servicii cloud.

de Bogdan Marchidanu