Data Center / Storage — October 13, 2016 at 9:48 am

Sistemul de stocare all-flash Fujitsu ETERNUS, gata de lansare

by

fujitsu-launches-eternus-all-flash-storageFujitsu schimba dinamica sistemelor de stocare principale pentru aplicatiile software de intreprindere prin introducerea sistemelor de stocare super rapide all-flash. Noul model all-flash ETERNUS AF reprezinta cel mai rapid sistem de stocare creat vreodata de Fujitsu, conferind tehnologia all-flash pentru aplicatiile uzuale, sprijinind astfel evolutia businessului.

In timp ce vitezele procesoarelor si retelelor au reusit sa tina pasul cu aplicatiile din ce in ce mai rapide si cu volumul de date in crestere, tehnologia de stocare traditionala pe baza de hard drive (HDD) a ramas in urma.

Fujitsu abordeaza aceasta problema prin intermediul sistemelor de stocare all-flash ETERNUS AF, care utilizeaza Solid State Drive (SSD – unitate cu cipuri).

Modelul ETERNUS AF imbina fiabilitatea sistemului cu timpii de raspuns ai aplicatiilor software de intreprindere – sistemul SSD opereaza de pana la 500 de ori mai rapid decat sistemele traditionale – oferind performante maxime pentru volume mixte care includ baze de date, VDI, analize, volume mari de date. Noua gama ETERNUS AF transforma sistemele de stocare flash intr-unele extrem de atractive, datorita preturilor competitive si costurilor totale mai mici, deoarece acestea necesita mai putine operatiuni de intretinere si sunt mai fiabile decat sistemele de stocare HDD.

Michael Keegan, responsabil cu seria de produse pentru linia de afaceri Fujitsu pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa si India, a declarat: “Am introdus pe piata sistemele de stocare all-flash ultra-rapide la preturi competitive atat din punct de vedere al achizitionarii cat si din punct de vedere al operarii, ceea ce transforma sistemele all-flash ETERNUS AF intr-o solutie de afaceri convenabila si viabila. In timp ce aspectele economice alesistemelor de stocare all-flash devin din ce in ce mai atractive, clientii pot de asemenea crea medii IT mai rapide si mai receptive, maximizand beneficiile serviciilor digitale, ale datelor si aplicatiilor accesate de oriunde.”

Sistemele de stocare ETERNUS AF permit clientilor sa-si transforme centrele de date prin intermediul solutiilor de stocare super-rapide, expansibile care pot reduce extraordinar de mult cheltuielile de regie. Echipele de IT beneficiaza de asemenea de operatiuni mult mai simplificate: functia de calitate automata a serviciului (Automated Quality of Service) reduce la maxim cerintele referitoare la administrare si intretinere, eliberand inginerii de sistem de sarcinile repetitive, comune.

Sistemul ETERNUS AF asigura de asemenea operatiuni non-stop, oferind companiilor mai multa liniste sufleteasca. Functia de reflectare a datelor importante pentru business elimina riscul pierderii datelor, iar, in eventualitatea unei defectiuni la sistem, functia de reluare in caz de nereusita (transparent failover) asigura trecerea instant pe un sistem secundar. De asemenea, Fujitsu s-a asigurat ca sistemele traditionale de stocare ETERNUS DX functioneaza perfect impreuna cu sistemul ETERNUS AF. Companiile pot combina cele doua sisteme, profitand de beneficiile sistemelor de stocare flash in timp ce valorifica in continuare infrastructura deja existenta a centrelor de date.

Clientii care aleg sistemul ETERNUS AF beneficiaza de asemenea de economie la costuri– in primul rand datorita tehnologiilor de deduplicare si compresie a datelor care se asigura ca sistemul Fujitsu ETERNUS AF optimizeaza automat volumul de date, reducand cerintele de capacitate SSD de aproximativ cinci ori, datorita procesului de deduplicare a datelor care identifica si inlatura duplicatele, apoi comprima datele prin inlaturarea tuturor informatiilor inutile. In plus, sistemele all-flash ocupa mai putin spatiu intr-un centru de date si consuma mai putina energie in comparatie cu cele traditionale.

Fujitsu ofera doua modele de sisteme de stocare all-flash: modelul de top ETERNUS AF650 are o memorie de sistem de pana la 256GB si 96 SSD, cu o capacitate de 368TB brut/1843TB real. Al doilea model, ETERNUS AF250, ofera 64GB de meorie de sistem, pana la 24 SSD si are o capacitate de 92TB brut/460TB real.

Calculele se bazeaza pe o rata estimata de deduplicare si compresie de 5:1.

Preturi si disponibilitate

Sistemele FUJITSU ETERNUS AF sunt disponibile pentru comanda imediat iar primele livrari sunt estimate pentru sfarsitul lui octombrie. Preturile variaza in functie de tara si configuratie.