EDUCATIE / JOB — October 19, 2016 at 3:08 pm

150  de calculatoare vor fi donate de către Auchan Galaţi şi Ateliere Fără Frontiere prin programul „Auchan-să la educație 2016”

by
 „Auchan-să la educație!”
„Auchan-să la educație!”

“Toamna se numără bobocii”…sau proiectele de solidaritate. Ateliere Fără Frontiere în parteneriat cu Auchan anunţă o nouă ediţie a programului “Auchan-să la educație”, program susţinut de către Fundaţia Auchan pentru Tineri care se va desfăşura, de această dată la Galaţi, în perioada 18 octombrie – 5 decembrie 2016.

Prin acest program vor fi donate 150 de echipamente IT recondiţionate unităţilor de învăţământ şi instituţiilor sociale care activează în judeţul Galaţi în urma unei selecţii. Obiectivul acestui program este să se identifice cele mai bune proiecte educaţionale. Aceste proiecte  vor fi propuse de către instituţiile educaţionale şi neguvernamentale din Galaţi (şi împrejurimi) şi, ulterior, vor fi premiate cu echipamente IT recondiţionate în cadrul Ateliere Fără Frontiere. Proiectele care urmează a fi înaintate trebuie să aibă drept scop educaţia comunităţilor defavorizate in ceea ce priveşte dotarea cu echipamente IT. Totodată, proiectele trebuie să prezinte clar capacitatea de activare, accesibilitate şi sustenabilitate a activităților propuse spre implementare.

Pentru a participa în cadrul acestui program şi a avea şansa de a câştiga echipamentele IT în vederea susţinerii unei mai bune activităţi educaţionale, instituţiile vor trebui să completeze un formular de candidatură, disponibil online pe site-ul www.educlick.ro, în care să descrie proiectul propus spre implementare.

Calendarul concursului va fi următorul:

  • Lansare apel la propuneri de poiecte – 18 octombrie 2016
  • Termen limită de depunere – 11 noiembrie 2016, ora 16:00
  • Jurizarea proiectelor – 16 noiembrie 2016
  • Ceremonia de premiere – 5 decembrie 2016

*

Colaborarea dintre Auchan şi Ateliere Fără Frontiere a început în anul 2012, odată cu prima ediţie a proiectului „Auchan-să la educație!” derulat în parteneriat cu Auchan Militari, prin care s-au donat în total 100 de calculatoare către 7 şcoli, 4 licee, 2 grădiniţe şi 2 ONG-uri din sectorul 6 din Bucureşti. De atunci, Ateliere Fără Frontiere împreună cu Auchan România au donat în total 425 de calculatoare pentru 78 de proiecte educaționale în București și județul Argeș, cu sprijinul Fundației Auchan pentru Tineri.