Networking — December 20, 2016 at 4:15 pm

NETGEAR ProSAFE WAC720, un acces point uşor de integrat în orice mediu de lucru

by

Dezvoltat special pentru a susţine fluxul de lucru dintr-un birou mediu, ProSAFE WAC720 este un acces point dual band 802.11ac, capabil să ofere viteze de transfer de până la maxim 1,2 Gbps(300 Mbps pentru 2.4 GHz şi 867 Mbps pentru 5 GHz).

Acces point NETGEAR WAC 720
Acces point NETGEAR ProSAFE WAC720

Designul său compact, folosirea unei carcase albe, precum şi prezenţa unui suport PoE îl ajută să fie integrat uşor de în orice mediu de lucru. Este echipat cu două antene interne, ce se folosesc de tehnologia beamforming pentru a optimiza recepţia WiFi şi a reduce interferenţa. De asemenea, WAC720 oferă şi opţiunea instalării a două antene externe, cu ajutorul cărora veţi beneficia de o arie de acoperire mai mare.

Prin implementarea unui management de tip Quad Mode, echipamentul este capabil să funcţioneze atât independent, cât şi modul Ensemble. Astfel, optând pentru modul Ensemble, WAC720 poate configurarea şi gestiona un grup format din maxim 10 AP-uri identice, fără costuri suplimentare sau ajutorul unui suport hardware/software adiţional. Această opţiune, transformă WAC720 într-o soluţie wireless scalabilă, perfectă pentru mediile de lucru solicitante, capabilă să ofere performanţe superioare şi o arie de acoperire bună pentru birouri mici sau medii, scoli sau spitale.

Folosind-se de o interfaţă centrală, modul Ensemble oferă un control inteligent al funcţiilor, permiţând iniţierea update-urilor de firmware, monitorizarea conectivităţii şi partajarea traficului de date pentru toate AP-urile. Mai mult, în eventualitatea unei defecţiuni la unul dintre AP-uri, funcţia Ensemble va efectua o serie de ajustări automate, permiţând activităţii din cadrul grupului să continue neîntreruptă.

Modalitatea de configurare este una foarte simplă, implicând modificarea setărilor pentru un singur AP din grup. Odată aceasta realizată, celeleate AP-uri vor fi automat actualizate cu aceleaşi setări.

NETGEAR WAC720 dispune şi de o serie vastă de setări pentru securitate ce includ autentificare 802.1X/RADIUS şi WPS/WPS2/WEP, precum şi opţiunea de restricţionare a acesului în funcţie de MAC.

Ţinând cont de avantajele oferite, dar şi de preţul de achiziţie foarte avantajos, WAC720 reprezintă o alegere foarte atractivă pentru utilizatorul business ce caută o soluţie WiFi Gigabit, stabilă şi foarte uşor scalabilă.

ProSAFE WAC720 este disponibil prin partenerii NETGEAR din Romania la un pret de 1500 lei.

Pentru mai multe informaţii despre produs, accesaţi:

https://www.netgear.com/business/products/wireless/business-wireless/WAC720.aspx?cid=wmt_netgear_organic#tab-techspecs