Networking — December 21, 2016 at 7:27 pm

NETGEAR WAC120 Wireless Access Point – O alegere inspirată pentru birourile mici

by

wac120-high-resolution-1Spre deosebire de un router/modem wireless, un access point poate fi de cele mai multe ori o alegere mai avantajoasă, acesta oferind mai multe opţiuni de securitate, precum şi o modalitate mai uşoară de a identifica şi rezolva eventualele probleme de reţea.

O astfel de soluţie este şi NETGEAR WAC120, un acces point wireless 802.11ac, ce poate fi folosit cu succes atât acasă cât şi în birourile de mici dimensiuni. Acesta se bazează pe o acoperire dual band ce ofere viteze de până la 1.2 Gbps(300 Mbps pentru banda 2.4 GHz şi 867 Mbps pentru cea de 5 GHz) şi pune la dispoziţia utilizatorului opţiunea de a funcţiona atât independent cât şi în modul wireless bridge.

AP-ul vine echipat cu o carcasă de dimensiuni reduse, dotată cu un finisaj modern ce se potriveşte perfect în orice mediu de lucru, atât în birourile unei companii cît şi acasă în sufragerie. Carcasa este construită dintr-un plastic dur de culoare neagră, cu un picior de susţinere stabil şi o suprafaţă lucioasă ce îi dă un aspect atractiv. Pe partea frontală regăsim logo-ul NETGEAR în centru, precum şi o serie de led-uri ce oferă informaţii cu privire la starea dispozitivului şi a conexiunii pe care o oferă.

Procedura de configurare este una foarte simplă ce implică folosirea unei interfaţe web, capabilă să ofere un rezumat detaliat al setărilor curente, precum cele de IP, Subnet Mark, Default Gateway, etc.

Setările wireless au o secţiune dedicată, unde regăsim o varietate de opţiuni, precum cele de modificare a canalului, activarea sau dezactivarea modulului WiFi, schimbarea SSID-ului şi alegerea frecvenţei pentru canal (în modul Auto, AP-ul selectează canalul ce asigură cele mai puţine interferenţe).

Regăsim aici şi setarea Wireless On-Off, opţiune prin intermediul căreia utilizatorul poate stabili un interval orar de funcţionare a reţelei wireless. Ca şi opţiuni de securitate, WAC120 oferă o serie de dotări simple dar eficiente, precum protocole de criptare WEP, WPA şi WPA2, dar şi posibilitatea de a schimba SSID-ul sau cheia de criptare.

Pentru un mediu office de mici dimensiuni, WAC120 reuşeşte cu brio să ofere atât o acoperire bună în tot biroul, cât şi o conexiune wireless rapidă şi stabilă. Mai mult, prin implementarea unui sistem WiFi dual band, WAC120 poate susţine conectarea simultană a unui număr mare de dispozitive, de la tablete, laptop-uri sau telefoane mobile şi până la camere de supravegere sau aplicaţii VoiP.

NETGEAR WAC120 este disponibil în Romania la un pret de 500 lei.

Mai multe informaţii despre WAC120: https://www.netgear.com/business/products/wireless/soho-wireless/wac120.aspx?cid=wmt_netgear_organic#tab-features