NEW TECHNOLOGY — February 3, 2017 at 8:52 am

Printarea 3D ajută la educația sexuală pentru elevii cu deficiențe vizuale

by

educatie sexualaTehnologia de printare 3D ajunge și în cele mai neobișnuite domenii, educația sexuală fiind unul din ele, unde elevii învață despre educație și sănătate cu ajutorul a peste 18 piese printate 3D care imită în detaliu organele sexuale și aparatul de reproducere uman. Mai mult, elevii cu deficiențe de vedere pot învăța totul prin modelele printate 3D la rezoluție mare prin palparea și manevrarea acestora.

Modelele realizate 3D pot să vină în sprijinul elevilor cu deficiențe de vedere în foarte multe domenii, ajutând ca aceștia să își folosească simțurile tactile pentru a descoperi în detaliu orice formă. În SUA există un accent important pus pe educația sexuală, pentru reducerea propagării bolilor cu transmitere sexuală și a altor probleme ale acestui domeniu.

Proiectul lansat este realizat la o scară mai mare, open-source, oferind fișierele pentru printarea 3D gratuit pentru profesori și scopuri educative, aceștia urmând să plătească doar costul materialului și printării. Tehnologia este văzută ca viitorul educației din școli, odată ce școala este echipată cu o imprimantă 3D, printarea și materialele costă foarte puțin, iar calitatea materialelor didactice realizate este una crescută. În SUA există aproximativ 61.700 elevi cu deficiențe de vedere, care ar putea beneficia din aceste tehnologii. În prezent proiectul este unul pilot, materialele urmând să fie testate de elevii implicați în acesta pentru ca până la sfârșitul anului 2017 să fie realizate modelele finale care să plece către școlile interesate. Există și varianta de sprijinire a proiectului prin oferirea materialelor deja printate prin programe guvernamentale sau chiar sponsorizări din partea companiilor care oferă servicii de printare 3D.