IoT powered by ALLIED TELESIS — February 17, 2017 at 6:31 am

Thailanda va pune în funcțiune prima rețea bazată pe IoT

by

Internet of Things Internet of Things (IoT) ajunge pentru prima dată în Thailanda, prima rețea de acest tip urmând să fie funcțională din aprilie 2017. Rețeaua va oferi localizare geografică, măsurarea distanței și iluminat stradal inteligent în Phuket și Bangkok.

Rețeaua IoT de mare acoperire este prima rețea comercială de acest tip din Asia de sud-est, construită de SK Telecom (Coreea de Sud) și CAT Telecom (compania locală de telecomunicații).

Contractul prevede dezvoltarea rețelei IoT în zona centrală a orașelor Phuket și Bangkok. Phuket este primul oraș inteligent din Tailanda, unde va fi lansat un serviciu de localizare a vehiculelor, urmat de unul de măsurare geografică și iluminat stradal inteligent. În zona centrală a orașului Bangkok, turiștii vor putea utiliza serviciul pentru localizarea geografică, evitând astfel cazurile când se rătăcesc în zona Grand Palace.

Colaborarea cu compania sud-coreeană va aduce și beneficii tehnice în Thailanda, sud-coreenii aducând tehnologie și experiență specialiștilor locali. Creșterea rețelelor IoT în Asia de sud-est a început să fie rapidă, cheltuielile fiind estimate să crească cu 35%, de la 1,68 miliarde dolari în 2015 la 7,53 miliarde dolari în 2020.