EDUCATIE / JOB — February 21, 2017 at 7:27 am

Uni Systems implementează un proiect pregătitor pentru relocarea Bibliotecii Naționale a Greciei la Fundația Centrul Cultural Stavros Niarchos

by

UniSystems@EBE2Compania Uni Systems a implementat un proiect pregătitor care va permite relocarea Colecțiilor Bibliotecii Naționale a Greciei în noua clădire de la Fundația Centrul Cultural Stavros Niarchos.

Implementarea acestui proiect ambițios se bazează pe o serie de procese specificece cuprinde, printre altele, prelucrarea primului exemplar al fiecărei cărți ce este inclusă fie în Colecția Generală sau în Colecția deValori; ambele colecții numără aproximativ 720.000 de articole.

Se așteaptă ca proiectul care a început în septembrie 2016 să fie finalizat în termen de opt luni, cu livrarea materialului împachetat, mai multe activități desfășurându-se simultan în cele două clădiri existente ale bibliotecii:

  • Aplicarea tag-urilor RFID pe cărți și pe volumele înseriate ale ziarelor și revistelor.
  • Identificarea documentelor și a copiilor în Sistemul Integrat al Bibliotecii.
  • Prelucrarea înregistrărilor bibliografice și a arhivelor.
  • Scanarea paginii de titlu sau a coperții cărții, pentru fiecare titlu individual.
  • Ambalarea, etichetarea și împachetarea colecțiilor.

Proiectul este implementat exclusiv prin donația Fundației Stavros Niarchos, care sprijină relocarea Bibliotecii Naționale cu suma totală de 5.000.000 €, în timp ce societatea civilă non-profit “Prietenii și Susținătorii Fundației Centrul Cultural Stavros Niarchos” este responsabilă pentru managementul proiectului. Proiectul se instituie într-un cadru mai larg al  pregătirii, prelucrării și dezvoltării colecțiilor.

Acest proiect unic reunește peste cincizeci de profesioniști competenți în domeniu, ce sunt pregătiți pentru a răspunde la cerințele crescute ale proiectului, în timp ce patru dintre departamentele Bibliotecii și anume Sala de lectură, serviciile de Catalogare, Conservare și IT cooperează pentru implementarea sa fără probleme.

 

Uni Systems investește încă din 1997 în soluții și servicii integrate pentru automatizarea proceselor în biblioteci, muzee și arhive istorice și astăzi este considerată una dintre cele mai importante companii din domeniu, în întreaga regiune din Sud-Estul Europei, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.