NEW TECHNOLOGY — April 13, 2017 at 1:39 pm

Angajații sunt pregătiți mental pentru a fi înlocuiți de roboți

by

Odată cu apariția roboților care preiau din activitățile realizate de lucrătorii umani, se realizează studii și analize pentru a se vedea ce influență au aceștia asupra angajaților. Astfel, o cincime din angajați sunt pregătiți mental pentru ca noile tehnologii să îi înlocuiască la locul de muncă, dar aceștia trebuie să fie și implicați pentru a susține implementarea noilor tehnologiiRoboti

Un sfert din angajați consideră că 20% din activitățile lor zilnice pot fi preluate de tehnologia bazată pe inteligența artificială, în timp ce 10% cred că doar maxim 60% din activități pot fi preluate de roboți. Studiul realizat de YouGov pentru Konica Minolta, se bazează pe răspunsurile a 11,362 de angajați din nouă țări și mai arată că 45% din angajați consideră că inteligența artificială va putea realiza operațiuni inteligente și creative în viitorul nu foarte depărtat. Ca țări, cei din Marea Britanie cred doar în proporție de 34% în acest lucru, în timp ce japonezii cred în roboți în proporție de 56%.

37% dintre respondenți spun că sunt îngrijorați despre viitorul lor înlocuiți de roboți, în timp ce 61% spun că nu își doresc să ajungă în situația de a prelua comenzi și instrucțiuni de la roboți. Din punct de vedere al beneficiilor aduse de tehnologie, 26% din lucrători spun că pot petrece mai mult timp dezvoltându-se la locul de muncă, 20% spun că procesele de afaceri ar putea fi eficientizate, iar alți 20% spun că ar crește comunicarea și colaborarea cu colegii lor.

Mai mult, institute specializate pe viitorul locurilor de muncă, spun că se așteaptă ca noile tehnologii să dezvolte locurile de muncă pe care le preiau de la oameni. Peste 80% in locurile de muncă din educație, asistență medicală sau programare, pot să devină mult mai productive și eficiente, mai ales dacă operațiunile repetitive și monotone sunt preluate de roboți. În anii următori se așteaptă ca tehnologia să schimbe societatea, chiar și în zona asigurărilor medicale și administrării personale a familiilor și oamenilor. Deși există teama că oamenii vor fi eliminați odată cu implementarea tehnologiilor inteligente, specialiștii spun că oamenii vor juca un rol important, devenind mult mai creativi și implicați în ceea ce dezvoltă. Totuși, există o perioadă de nesiguranță, dată în special de teama dispariției locurilor de muncă și a greutății cu care vor fi inventate noi locuri de muncă pentru oamenii înlocuiți de roboți.