Transport/Travel — April 13, 2017 at 6:26 am

Parteneriat pentru călătorii mai facile

by

Amadeus B2BWalletCreditRecent, Amadeus a anunţat că a încheiat un parteneriat cu AirPlus International pentru a oferi pieţei o soluţie de card de credit virtual care simplifică plăţile către furnizorii de servicii de călătorii precum transportatorii feroviari şi aerieni, hotelurile şi alţi furnizori de servicii dedicate. Uşor de utilizat, soluţia, denumită   Amadeus B2B Wallet Credit by AirPlus reprezintă, în esenţă, o linie de credit extinsă, oferită fără costuri suplimentare de către AirPlus, şi o soluţie de management documente care poate include informaţii suplimentare despre călători.

Conform oficialilor celor două companii, soluţia mai înseamnă şi reducerea semnificativă a riscurilor legate de fraudă, deoarece utilizarea este limitată la furnizori specificaţi de servicii de călătorie, numărul cardului poate fi folosit o singură dată iar soluţia este pe deplin conformă cu standardele industriei securităţii datelor. Soluţia Amadeus B2B Wallet Credit by AirPlus este complet integrată în diferitele soluţii Amadeus de tip front office şi mid/back office. Este disponibilă sub formă de comandă criptată pentru terminalele agenţiilor de voiaj şi prin intermediul serviciilor web, ca serviciu de sine stătător pentru toate aplicaţiile.

De unde a apărut ideea unei astfel de soluţii? Persoanele care călătoresc mult, în special în interes profesional, se confruntă cu un mediu de plăţi în continuă schimbare în industria de voiaje. Produsele de plată au evoluat în ultimii ani, însă ele nu satisfac întodeauna aşteptările pieţei. Această situaţie a dus la dezvoltarea de soluţii multiple de plăţi, care trebuie adesea gestionate separat.

Noua propunere, Amadeus B2B Wallet Credit by AirPlus, garantează acceptarea plăţilor la nivel global în sistemele UATP şi MasterCard în întreaga lume. În caz că nu este acceptată plata UATP, se generează un număr de card de credit virtual MasterCard în timpul procesului de rezervare, care va fi folosit la completarea plăţii.

Pe lângă minimizarea riscurilor legate de fraudă, noua soluţie permite monitorizarea şi concilierea plăţilor, fapt care duce la economii de timp şi ajută la reducerea erorilor. În plus, ea este complet integrată în platformele Amadeus Selling şi Amadeus Selling Connect. În plus, se pot include până la nouă câmpuri de date DBI (Descriptive Billing Information) la momentul rezervării în scopul întăririi acesteia, fapt care conferă o mai mare transparenţă şi facilitează concilierea în caz de conflicte.

Soluţia Amadeus B2B Wallet Credit by AirPlus aduce câteva categorii de beneficii şi caracteristici cheie. O primă categorie este legată de zona financiară. Astfel, soluţia înseamnă o linie de credit Amadeus B2B Wallet Credit gratuită şi unică, prin intermediul căreia se îmbunătăţesc fluxurile de bani (cash flow). În plus, nu este nevoie de un proces suplimentar de finanţare, iar cardul este gratuit. Procesul de aplicare pentru obţinerea cardului este simplu şi rapid, fără a necesita existenţa unui cont bancar separat. În fine, este de menţionat aici că acest card este emis în numele agenţiei de voiaj.

O a doua categorie de beneficii este legată de integrare. Astfel, soluţia este acceptată la nivel global în reţelele UATP şi MasterCard, şi este integrată complet în fluxul de plăţi Amadeus pentru fluidizarea procesului de plăţi de tip B2B. Nu în ultimul rând, soluţia este de sine stătătoare şi funcţionează prin intermediul criptării şi al serviciilor web.

În fine, nu mai puţin importantă este şi categoria de beneficii legate de securitate. Astfel, riscurile de fraudă sunt diminuate prin restrângerea categoriilor de comercianţi la furnizorii de servicii de călătorie. Numerele de card virtual pot fi folosite o singură dată, ceea ce reduce dramatic riscul de fraudă, iar securitatea tranzacţiilor este întărită de faptul că platforma de plăţi Amadeus este pe deplin conformă cu cele mai înalte standarde de securitate.