Data Center / Storage — June 26, 2017 at 6:17 am

Fujitsu ajută IMM-urile cu o nouă gamă de echipamente de stocare

by

EternusFujitsu a anunţat recent că a dublat capacitatea datelor care pot fi protejate prin intermediul gamei de produse ETERNUS DX S4 hybrid storage. Creşterile de capacitate ating volume imense, de peste 4.000 TB de date. Noua gamă de echipamente, constând din sistemele ETERNUS DX60 S4, DX100 S4 and DX200 S4, aduce pentru prima dată noi nivele de capacitate şi performanţă la îndemâna întreprinderilor mici şi mijlocii.

Folosirea intensă a automatizărilor inteligente face sistemele ETERNUS DX S4 mai uşor de configurat şi folosit pentru organizaţii mai mici, unde suportul tehnic are adesea de suferit. Caracteristicile de automatizare includ tehnologii puternice de stocare date precum deduplicarea, care economiseşte spaţiu de disc prin păstrarea unei singure copii a datelor comune stocate. Fişierele folosite frecvent sunt stocate pe discuri flash pentru acces rapid, în vreme ce datele care sunt folosite mai rar sunt ţinute pe discuri mai ieftine, prin intermediul procedeului de ierarhizare automată a stocării. Sistemele sunt suficient de inteligente ca să transfere automat datele între discurile ieftine şi cele flash, depinzând de gradul de utilizare.

În plus, noua familie de produse oferă IMM-urilor automatizarea managementului de service şi în caz de cădere, prin aceasta având grijă de sarcinile complexe legate de gestiunea stocării. Olivier Delachapelle, Head of Enterprise Business, Category Management Data Center, Fujitsu, EMEIA, declara:,,Orice afacere din zilele noastre depinde de date, indiferent că e vorba de un supermarket, un hotel sau un magazin de mobilă – pentru lanţul de aprovizionare, pentru ordinele de procesare şi pentru funcţii back office precum facturarea, taxarea şi statele de plată angajaţi. Nivelurile scăzute de expertiză IT şi dependenţa ridicată de tehnologie poate însemna o combinaţie toxică, motiv pentru care Fujitsu se concentrează pe uşurarea proceselor de back-up şi protecţie date prin noua linie de produse ETERNUS DX, proiectate pentru nevoile unice ale afacerilor de mai mici dimensiuni şi pentru filiale ale organizaţiilor mai mari. Prin ultima generaţie de produse, Fujitsu se asigură de furnizarea celei mai noi tehnologii care să livreze un echilibru optim între funcţionalitate, scalabilitate şi costuri.”

Noile echipamente ETERNUS DX S4 pot stoca până la 4000 TB de date. Au fost crescute performanţele de sistem pentru a fi gestionat un număr de tranzacţii de trei ori mai mare faţă de generaţia anterioară. Timpii de răspuns coboară la sub 1 milisecundă iar numărul de utilizatori conectaţi simultan la sistem a fost dublat. De asemenea, noile sisteme pot găzdui cu până la 50% mai multe maşini virtuale faţă de sistemele anterioare.

Simultan, Fujitsu a anunţat că sistemul său all-flash ETERNUS AF650 de stocare date este acum certificat de SAP ca soluţie de stocare de tip enterprise pentru platforma SAP HANA. Disponibil ca soluţie de sine stătătoare sau ca parte a sistemului integrat PRIMEFLEX pentru SAP HANA, ETERNUS AF650 suportă operaţiuni non-stop pentru sisteme de procesare in-memory care rulează pe SAP HANA, furnizând o capacitate de stocare principală de 12TB şi o capacitate totală de stocare de circa 3PB.

De asemenea, noul sistem ocupă mai puţin spaţiu în centrul de date decât generaţia anterioară. Această capacitate poate fi extinsă şi mai mult prin tehnologiile Fujitsu de deduplicare şi compresie date, ceea ce conferă capacităţi reale şi utilizabile de stocare cu volume de până la 5 ori mai mari, depinzând de tipul datelor. Timpii mai mici de răspuns ale sistemelor all-flash fac, de asemenea, mai accesibile virtualizările serverelor şi desktop-urilor. Fujitsu a integrat sistemul ETERNUS AF250 de nivel entry în soluţia PRIMEFLEX vShape, astfel furnizând o capacitate all-flash de până la 740TB. Această soluţie este certificată pentru software de virtualizare de lideri de piaţă precum VMware şi Microsoft. De asemenea, soluţia este disponibilă cu un sistem FAS all-flash de la NetApp.