Bizpoint — August 23, 2017 at 9:20 am

Microsoft intră în hora ofertelor HPC

by

MicrosoftLa începutul acestei luni, Microsoft a achiziţionat Cycle Computing, o firmă care produce software de gestionare eficientă a mediilor cloud. Mutarea a fost efectuată, în opinia analiştilor, din dorinţa gigantului american de a micşora costurile şi necesarul de abilităţi tehnice pentru companiile care au nevoie de acces la capabilităţi de big data analytics şi high performance computing (HPC).

Practic, tehnologia creată de Cycle Computing este menită ajutorării firmelor de oriunde să utilizeze cloud-ul public pentru a efectua sarcini de mare intensitate a procesării de date printr-un management eficient şi o orchestrare a datelor utilizate. În plus, tehnologia este deja testată pentru medii de cloud public precum Microsoft Azure, Amazon şi Google.

Termenii financiari ai tranzacţiei nu au fost publicaţi, dar Cycle Computing a anunţat într-un comunicat că tehnologia produsă de această firmă va fi folosită pentru gestionarea eficientă a circa un miliard de ore de lucru în acest an, în condiţiile în care clienţii proprii cheltuiesc deja între 50 şi 100 milioane USD anual pe capacităţi de infrastructură cloud. Lista de clienţi include agenţii guvernamentale, companii farmaceutice, firme din domeniul media şi entertainment, precum şi organizaţii din zona ştiinţelor vieţii.

Analiştii văd ca principal rezultat al acestei achiziţii faptul că Microsoft va intra pe piaţa tot mai mare a capabilităţilor HPC, o piaţă aflată în continuă creştere datorită creşterii cererii din partea multor organizaţii care până acum au evitat să apeleze la astfel de sarcini extrem de solicitante din punct de vedere al procesării de date.