Cloud Computing / Edge — September 6, 2017 at 2:54 pm

Companiile reduc din costuri utilizand solutii de videoconferinta

by

Lifesize-cloudCREDIDAM, asociație nonprofit care are ca obiectiv colectarea și  repartizarea banilor cuveniţi artiştilor interpreţi români şi străini, bani proveniţi din difuzarea înregistrărilor comerciale, a implementat recent un sistem de videoconferință LifeSize cu scopul de a asigura o comunicare si o colaborare superioară între angajații din sediul central de la București și inspectorii teritoriali din țară și din străinătate.

CREDIDAM (Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți) este o asociatie non-profit care colecteaza şi repartizeaza banii cuveniţi artiştilor interpreţi români şi străini, bani proveniţi din difuzarea înregistrărilor comerciale de către posturile de radio şi TV, operatorii de cablu, cinematografe, restaurante, hoteluri, baruri, discoteci, organizatori de evenimente artistice etc. În prezent, asociația are peste 20 de angajați în sediul central, peste 15 inspectori teritoriali la nivel național și aproximativ 90 de inspectori la nivel internațional. O comunicare eficienta între angajații de la sediul central și inspectorii teritoriali este esențială pentru desfașurarea în bune condiții a activităților curente.

Asociația noastră numără în prezent peste 13.500 de membri: actori, balerini, muzicieni din toate genurile (pop, folk, rock, muzică populară sau muzică clasică). Scopul nostru este de a ne asigura că produsele artistice, odată ce capată caracter comercial, sunt corect reprezentate și remunerate. Procesele de monitorizare si raportare sunt complexe și, ca atare, comunicarea eficientă este o componentă cheie a succesului. Pentru a facilita comunicarea la distanță, până recent, am folosit o soluție de teleconferință. Cu soluția de videoconferință LifeSize, am adus comunicarii noastre un plus valoric și am făcut un pas important în sprijinul colaborării dintre echipelor de lucru,” declara Gheorghiu Stefan, director general, Credidam.

Soluția aleasa de Credidam a fost Lifesize Cloud Core 5. Doar o săptămână a fost timpul necesar și suficient pentru a se realiza implementarea și darea în utilizare a soluției. Suportul tehnic necesar pentru implementare și instruire fost realizat de către echipa specializată a integratorului Maguay.

Nevoia de comunicații unificate a fost identificată cu prilejul organizării la Bucuresti a grupurilor de lucru SCAPR, Consiliul Societăților pentru Gestiunea Colectivă a Drepturilor Interpreților, care a avut loc în prima parte a acestui an. Utilizând Lifesize, partenerii din alte țări (Franța, SUA, Canada) au avut posibilitatea de a intra în contact direct cu membrii prezenți la Bucuresti. Soluția aleasa de Credidam a fost considerată un succes și a primit aprecierile partenerilor cu privire la organizarea congresului și ușurința utilizării sistemului, inclusiv înregistrarea sesiunilor,” afirma Sorin Leanca, Director Tehnic, Maguay.

Soluțiile de videoconferință LifeSize sunt o modalitate profesională de eficientizare a colaborarii și a comunicării pentru echipele de lucru care își desfășoară activitatea în locații diferite, distribuite geografic. Soluțiile sunt considerate eficiente atât din perspectiva calității comunicării și a interacțiunii umane, cât și în ceea ce privește costurile reduse asociate colaborării. Organizațiile care aleg LifeSize, înțeleg avantajul tehnologic: colaborarea între echipele distribuite este mai eficientă, iar anual câștigă zeci de mii de euro prin simpla renunțare la deplasările recurente, în interes de serviciu, ale personalului.

În România, Veracomp este distribuitor LifeSize, iar soluțiile sunt implementate prin intermediul partenerilor autorizați. Maguay, partener cu personal instruit si certificat LifeSize, are experiența a zeci de implementări realizate în ultimii 7 ani.