Networking — October 5, 2017 at 12:47 pm

Soluţii inteligente de wireless networking şi ID management pentru IMM-uri

by

engeniusbanner2EnGenius este un nume care abia s-a lansat pe piaţa locală, dar care activează pe plan internaţional de ani îndelungaţi, iar pe piaţa europeană de circa cinci ani. Firma produce echipamente de networking legate de managementul identităţii şi accesului în reţea pentru zona de IMM-uri.

“România reprezintă o piaţă pe care trebuia să fim prezenţi,” a spus, pentru Club IT&C, Sherry Wei, Regional General Manager, EnGenius. “Este vorba de o extindere organică a firmei noastre, care are sediul în Taiwan. După regiunea Asia-Pacific şi regiunea celor două Americi, extinderea pe continentul european s-a efectuat dinspre pieţele mai dezvoltate către pieţele în curs de dezvoltare.”
Oficialul firmei a adăugat că prezenţa companiei pe piaţa locală se va mărgini deocamdată la un birou de vânzări, logistica fiind asigurată din alte centre europene.“Însă nu excludem transformarea, în timp, a acestui birou într-un hub regional, în funcţie de rezultate,” a mai spus ea. “Ştim că există deja concurenţă pe această piaţă, însă suntem încrezători că produsele noastre se vor impune rapid.”

David Huang, Sales VP EnGeniusÎntrebat în legătură cu avantajele soluţiilor propuse de firma taiwaneză faţă de soluţiile concurenţei, David Huang, Sales VP EnGenius, a spus: “Avem câteva avantaje enorme faţă de concurenţă. În primul rând este vorba de preţul corect al soluţiilor noastre, care sunt croite după necesităţile clienţilor. Practic, portofoliul nostru este suficient de mare şi include produse de la suficient de mulţi vendori cu care lucrăm de ani de zile, încât să putem oferi o soluţie eficientă de wireless networking şi management al identităţii pentru orice tip de client de tip IMM şi de buget.”

În plus, conform lui Huang, firma vine şi cu alte avantaje. Este vorba despre platforma software pentru produse, o platformă concepută de specialiştii EnGenius în sistem open software, ceea ce face ca soluţia să nu fie dependentă de vendor la nivel de client. În al doilea rând este vorba despre securitatea incorporată în termeni de produse oferite şi de caracteristicele versatile ale managementului soluţiei. “Zona de managemental reţelei este, de pildă, un avantaj enorm, datorită versatilităţii, performanţelor şi uşurinţei de instalare şi operare,” a adăugat Huang. “Iar pentru viitor ne gândim să automatizăm tot mai multe componente ale acestei soluţii, deoarece ştim că zona IMM nu dispune, ca şi client, de bugete mari alocate unui personal IT specializat pentru mentenanţă.”

Pe piaţa locală, firma se va axa pe vânzarea de soluţii în regim B2B şi conform unui model de afaceri indirect, prin parteneri locali.

0076Conform lui Bogdan Mihalcea, Regional Sales Representative Romania pentru EnGenius, această reţea de parteneri este în curs de constituire la nivel naţional. “Vom ţinti zonele clasice de clienţi vizate ţintite de EnGenius pretutindeni în lume,” a declarat Mihalcea. “Vorbim aici de sănătate, în special zona firmelor private, vorbim de ospitalitate, cu tot ce înseamnă asta, adică hoteluri şi pensiuni, firme de turism etc., dar vorbim şi de educaţie, în special în zona entităţilor de învăţământ private, o zonă nisa care a început să se dezvolte şi în România. Asta nu înseamnă, desigur, că vom exclude din focusul nostru alte zone oportunitati care par să se dezvolte tot mai mult, cum ar fi zona de ferme agricole private. Şi asta deoarece soluţiile oferite de EnGenius acoperă, practic, nevoile oricărui tip de client de tip  zona IMM, indiferent de domeniul său de activitate.”