Business — November 2, 2017 at 7:52 am

Rezultate financiare Q3 si primele 9 luni din 2017 pt Grupul Asseco SEE

by

ASEE picGrupul Asseco South Eastern Europe a anunțat rezultatele financiare pentru al treilea trimestru și primele nouă luni din 2017, conform cărora compania a înregistrat o creștere de 8% a veniturilor din vânzări după nouă luni din 2017, comparativ cu aceleași perioade ale anului 2016, ajungând la 96,5 milioane EUR.

Divizia Plăți a înregistrat cea mai mare creștere a veniturilor din vânzări după primele nouă luni din 2017, în sumă de 36,5 milioane EUR, cu 12% (3,8 milioane EUR) mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Veniturile din vânzări din partea de infrastructură a Diviziei Plăți au crescut mai ales în România și Croația în primele nouă luni din 2017.

În Divizia bancară, veniturile din vânzări au înregistrat, de asemenea, o creștere procentuală de două cifre, ajungând la 24,7 milioane EUR, cu 10% (2,3 milioane EUR) mai mult față de primele trei trimestre ale anului precedent. Cea mai mare creștere a fost înregistrată în principal în Croația de soluțiile mobile și de autentificare.

Mici creșteri ale veniturilor din vânzări au fost realizate și în Divizia Integrare Sisteme, de 3%, atingând 35,2 milioane EUR după primele nouă luni. Cele mai mari creșteri în primele trei trimestre au fost raportate în România.

Creșterile veniturilor din vânzări în Divizia Bancară, precum și ale produselor proprii în Divizia Plăți au dus la creșterea ponderii veniturilor din vânzările produselor și soluțiilor proprii în veniturile din vânzări totale ale Grupului ASEE. După trei trimestre ale anului 2017, acestea s-au ridicat la 63,2% față de 61,2% în aceeași perioadă a anului trecut.

,,În pofida unei dinamici mai lente a creșterii înregistrată în trimestrul trei, acesta a fost de asemenea un trimestru foarte bun pentru Asseco SEE. Au fost semnate o serie de contracte importante pe termen lung în cadrul Diviziilor Bancară și Plăți, ceea ce ne permite să privim cu optimism spre viitor. Menținem rata de creștere a profitului net de două cifre”, a declarat Piotr Jeleński, Președinte al Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.

Summary Q3 2017 & 9 mths results ASEE GroupRentabilitatea din exploatare a Grupului ASEE după primele nouă luni ale anului 2017 a atins 10,7%, în timp ce profitul net după trei trimestre din 2017 a totalizat 8,7 milioane EUR, cu 21% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Compania a anunțat o valoare a arieratelor pentru 2017 în sumă de 125 milioane EUR, la același nivel ca în 2016.