Securitate — November 10, 2017 at 8:19 pm

Fujitsu securizează mediul de business prin noul serviciu Cyber Threat Intelligence

by
cyber-threat-intelligenceDestinat pentru a proteja companiile de atacurile cibernetice care ar putea avea au un efect catastrofal asupra continuității afacerii, Fujitsu anunță disponibilitatea noului serviciu Cyber Threat Intelligence (CTI) în Europa, Orientul Mijlociu, India și Africa (EMEIA). Serviciul asigură clienții că se pot apăra în mod corespunzător împotriva atacurilor cibernetice, care au potențialul de a scoate o companie din business.

Securitatea informatică a devenit una dintre cele mai importante probleme în mediul de business. Un atac cibernetic poate provoca haos pentru o organizație, dacă datele sunt corupte, șterse sau criptate cu ransomware de către hackerii care solicită o taxă pentru a furniza codul de deblocare. De fapt, potrivit unui raport recent realizat de către asigurătorul global Lloyds of London, atacuri asupra sistemelor de operare pe computer rulate de un număr mare de companii din întreaga lume ar putea cauza pierderi de 28,7 miliarde de USD, din punct de vedere al impactului financiar, economic și al asigurărilor.
Fujitsu abordează această preocupare în creștere cu serviciul său CTI, care are o viziune predictivă prin furnizarea de avertismente cât mai rapide despre noile amenințări la adresa securității IT, axate pe facilitarea continuității companiei amenințate. Serviciul oferă indicatori clari și predictivi despre  potențiali producători de daune pentru afaceri, precum și recomandări de securitate simple și eficiente. Experții de securitate Fujitsu sunt, de asemenea, la dispoziția companiilor pentru a adopta contramăsuri proactive pentru a minimiza riscul de încălcare a rețelelor, cum ar fi asigurarea și monitorizarea sistemelor 24×7. Cu ajutorul serviciului său CTI, Fujitsu își propune să se asigure că organizațiile pot continua să funcționeze în parametrii normali chiar și atunci când se află sub un atac informatic.
Cu o abordare bazată pe inteligență umană, serviciul CTI oferă o viziune mai bine orientată decât cea tradițională, cu abordări bazate exclusiv pe tehnologie, asupra serviciilor de securitate gestionate. Echipele de experți de la Fujitsu Cyber Threat Intelligence efectuează o monitorizare aprofundată și permanentă a amenințării pe care o reprezintă multitudina de informații dintr-o gamă largă de surse, inclusiv clienți și din surse cum ar fi partenerii tehnologici, instrumentele de top ale unor companii terțe și forumurile de informații. Această inteligență combinată este utilizată pentru a ajuta la determinarea severității amenințărilor cibernetice încă de la primele evoluții ale acestora. Astfel, clienții sunt sfătuiți cu privire la nivelurile individuale de risc și primesc recomandări cu privire la modul de punere în aplicare a unor contra măsuri și pentru atenuarea proactivă a amenințărilor.
O parte importantă a noului serviciu îi informează pe clienți cu privire la evoluțiile de securitate care ar putea avea un impact asupra operațiunilor lor digitale. Pe lângă furnizarea de tablouri de comandă pentru clienți, Fujitsu împărtășește, de asemenea, constatările și recomandările prin sisteme de avertizare rapidă, buletine zilnice, buletine săptămânale și lunare, reprezentând o combinație de canale destinate să asigure clienților o imagine permanentă a peisajului amenințărilor cibernetice, pentru a putea lua măsurile necesare pentru a reduce sau atenua riscul de atac.