Internet/Telecom — November 10, 2017 at 9:13 am

Reteaua Entel pregatita pentru tranzitia catre 5G

by

Ericsson1Ericsson extinde parteneriatul strategic de 20 de ani cu Entel, cel mai mare operator telecom din Chile. Conform noului contract, Ericsson va pregăti rețeaua Entel pentru tranziția către 5G cu ajutorul celor mai noi tehnologii de rețea LTE FDD și LTE TDD Massive MIMO (Multiple-Input, Multiple-Output). Acest lucru va permite Entel să devină mai puternic și competitiv pe piață și să aibă acces la noi surse de venit.

Entel va fi primul operator din America Latină care implementează Massive MIMO la nivel național.
Massive MIMO este o tehnologie wireless care utilizează mai mulți transmițători și receptori pentru a transfera un volum mai mare de date în aceeași perioadă de timp. Transmisia prin antene multiple joacă un rol important în evoluția rețelelor 4G și 5G. Entel își va moderniza și dispozitivele de control radio, dar și cele EVO din întreaga rețea, inclusiv cele din locații izolate precum Insula Paștelui, și va duce rețeaua la un alt nivel odată cu introducerea soluțiilor Ericsson microwave.

Conform contractului agreat, Ericsson va fi responsabil și pentru o serie  de proiecte menite să îmbunătățească  rețelele de voce și date ale Entel pentru a le oferi utilizatorilor finali noi servicii,  viteze de date sporite, o calitate superioară a apelurilor, latență optimizată, precum și costuri reduse de operare a rețelei.

Aceste proiecte includ servicii de rețea complet virtualizate (VNS) pentru Voice over LTE (VoLTE), inclusiv Subsisteme multimedia IP (vIMS) și Evolved Packet Core (vEPC) virtualizat pentru VoLTE. vIMS este o soluție de bază pentru rețele, care livrează servicii de comunicare în timp real, atât pentru consumatori, cât și pentru utilizatori business prin intermediul oricărei rețele de acces și pentru orice fel de dispozitiv, inclusiv smartphone-uri, tablete, dispozitive purtabile și laptopuri.

Soluția de infrastructură NFV include Hyperscale Datacenter Solution 8000 (HDS 8000), Ericsson Cloud Execution Environment (ECEE) și Ericsson Cloud Manager (ECM). ECM și Ericsson Network Manager (ENM) vor ajuta Entel să lanseze servicii VoLTE la nivel național.
În plus, soluția Adaptive Network Inventory (EAI) a Ericsson va deveni un element foarte important al proiectului Entel de transformare digitală.

Implementarea proiectelor va începe în curând și se va derula etapizat în 2018 și 2019.