COMUNICATE — April 30, 2024 at 4:34 pm

Cum poți înțelege mai bine sloturile?

by

Dacă vrei să te joci la păcănele, trebuie să cunoști câteva lucruri despre aceste jocuri de noroc. De aceea, în ghidul de astăzi îți prezentăm aspectele importante ale unui slot. Îți povestim despre simboluri, rotiri gratuite, simbolurile Scatter și rundele bonus.

clubitc.roSloturile sunt cele mai des întâlnite jocuri de la casino. Deși sunt foarte simple, iar jucătorul nu trebuie decât să seteze un pariu și să rotească rolele, vei vedea că acestea au multe caracteristici speciale.

Industria de gambling a evoluat foarte mult odată cu internetul. Un joc păcănele poate avea o temă sau un mecanism inedit cu care poate convinge jucătorii să-l încerce.

Simbolurile

Sloturile plătesc cu simbolurile de pe grilă. Primele jocuri avea simboluri precum potcoave, stele, BAR și diamante. Pe măsură ce jocurile s-au diversificat, au început să apară și alte simboluri, cum ar fi fructele și șeptarii. Dar discutăm aici numai despre începuturile păcănelelor, care se găseau numai în cazinourile fizice.

Odată cu apariția cazinourilor online, piața s-a diversificat extrem de mult. Și aceste platforme au multe jocuri clasice, cu fructe și șeptari, dar și cu numeroase teme. Temele sunt ilustrate prin simboluri. De exemplu, la sloturile egiptene, găsești simboluri precum faraoni, zei egipteni, piramide sau obeliscuri.

În afară de partea de design, simbolurile folosesc la plăți. Cele mai multe sloturi plătesc pe linii orizontale, cu simboluri de același fel, pe direcția stânga-dreapta. În afară de simbolurile standard, care aduc astfel de câștiguri, unele simboluri mai au și alte roluri:

● Simbolul Wild este cel care înlocuiește alte simboluri în combinații câștigătoare.
● Simbolul Scatter plătește oriunde.
● Jocurile mai pot avea simboluri care declanșează secvențe speciale.
● Simbolurile Bani plătesc un premiu fix.

Acestea sunt doar câteva exemple de simboluri speciale pe care le poți întâlni la sloturi. Mai mult, simbolul Wild poate veni cu câteva caracteristici. Se poate extinde și pe alte poziții, poate avea multiplicator de câștig sau poate declanșa chiar el secvențe speciale.

Rotirile gratuite

Cea mai des întâlnită specială este cea cu rotiri gratuite. Sloturile care acordă o astfel de secvență oferă runde gratis care se joacă cu pariul din runda care a declanșat speciala. Rotirile gratuite se acordă de obicei cu 3 sau mai multe simboluri speciale.

De cele mai multe ori, aceste runde bonus au și câteva funcții suplimentare care fac ca plățile să fie mai bune. Astfel de funcții pot fi Wild-uri extensibile, lipicioase și/sau cu multiplicatori.

Rotirile gratuite au scopul să ofere plăți mai mari decât jocul de bază. De aceea, au nevoie de câteva caracteristici precum cele enunțate mai sus. Dar trebuie să știi că sloturile sunt foarte variate, deci secvența specială cu rotiri gratuite poate apărea în diferite forme.

Simbolurile Scatter

Scopul clasic al acestor simboluri este să plătească oriunde, independent de regulile plăților simbolurilor standard. Așadar, plătesc independent de linii și de pozițiile pe role.

Jocurile retro pot avea chiar și 2 tipuri de simboluri Scatter, așa cum este Burning Hot de la EGT. În cazul jocurilor cu speciale, aceste simboluri pot avea și funcția de acordare a secvenței speciale.

Din nou, există și aici multă diversitate. Sunt și jocuri care au un simbol Wild/Scatter, cum se întâmplă deseori la sloturile cu cărți, precum Book of Dead de la Play’n Go.

Runde bonus

În afară de speciala cu rotiri gratuite, sloturile mai pot avea și alte tipuri de secvențe. Sunt foarte interesante jocurile cu jocuri speciale de tipul Hold&Spin. În principiu, modul lor de funcționare este acesta:

● Primești 3 reînvârtiri pe o grilă pe care apar numai anumite simboluri.
● La fiecare nou simbol care aterizează pe role, jocul se reia de la 3 reînvârtiri.
● Simbolurile pot avea premii fixe, multiplicatori de câștig sau alte funcții speciale care să crească plățile.

Un astfel de joc bonus foarte interesant se găsește în seria de sloturi Money Train de la Relax Gaming. Aparatul de aventură are multe simboluri speciale în secvența bonus, care fac ca jocul să fie extrem de captivant.

Alte runde bonus pot fi cu premii instant. În funcție de temă, poți alege vase, stele sau alte obiecte care conțin tot felul de câștiguri. În afară de plățile foarte bune pe care le au, acestea sunt acordă o pauză de la jocul de bază cu role, simboluri și linii de plată.

Rundele bonus, de oricare tip, pot fi declanșate de simboluri Scatter sau alte tipuri de simboluri speciale.

Concluzii

Diversitatea caracterizează sloturile. Acestea pot avea tot felul de mecanisme de plată și secvențe speciale. Totodată, și temele sunt foarte diverse. La cazinourile online, găsești orice de la jocurile clasice cu fructe și șeptari, la cele cu diferite teme. Printre cele mai comune teme sunt cele egiptene, cu aventură, animale și magie.

Dacă alegi să joci sloturi, atunci acestea îți îmbogățesc aventura cu tot felul de funcții speciale și de simboluri care au diferite roluri. Chiar dacă modul de joc este monoton, sunt numeroase aparate care te țin în priză cu rotiri gratuite, runde bonus și animații care mai de care mai spectaculoase.