NEWS — November 28, 2017 at 12:52 pm

Crearea unei culturi pentru securitate

by

OPTEX participa la programul „Creating a Security Culture” (Crearea a unei culturi pentru securitate), o initiativa lansata cu scopul de a ilustra atat importanta eforturilor depuse de profesionistii din domeniul securitatii, cat si capabilitatile solutiilor moderne de securitate, implementate in diverse scenarii de utilizare.

De la escaladarea si taierea gardurilor si pana la urmarirea unei persoane autorizate catre o zona cu acces limitat, raufacatorii se dovedesc de multe ori inventivi, adevarati specialisti in ocolirea metodelor traditionale de securitate. De aceea, OPTEX recomanda mai multe niveluri de detectie, care sa protejeze atat oamenii, cat si bunurile.

Cand este insa vorba de suprafete mari si foarte mari, localizarea si monitorizarea intrusului odata patruns in perimetru se pot dovedi misiuni extrem de dificile. De aceea, OPTEX recomanda un al doilea nivel de detectie, bazat pe senzori cu raza lunga de actiune, care se integreaza in sistemul CCTV pentru a furniza imagini relevante operatorilor cu ajutorul camerelor PTZ. Foarte eficienti in astfel de situatii sunt senzorii nou lansati de OPTEX – VX Shield de tip AIR (Active InfraRed) si BX Shield de tip PIR (Passive InfraRed), cablati sau cu baterii, cu sau fara anti-mascare, cu tehnologie de evitare a alarmelor false generate de animale sau schimbari climatice si cu design modern, potrivit pentru orice mediu.

optexO alta problema intalnita frecvent in companii este aceea a indivizilor care urmaresc persoane autorizate, cu sau fara stiinta acestora, pentru a ajunge astfel in zone cu acces restrictionat. Ca solutie, OPTEX a dezvoltat senzorii Accurance 3D, care analizeaza pe baza tehnologiei TOF (Time of Flight) 20 000 puncte pe 3 axe, pentru a realiza o mapare a unui spatiu determinat, stabilind astfel numarul de persoane prezente in acel spatiu. Integrat intr-un sistem de control al accesului, un astfel de senzor poate stabili cu precizie daca persoana autorizata este singura sau insotita si poate permite sau bloca accesul in consecinta, indiferent de metoda de autentificare folosita.

Pentru situatia in care un intrus reuseste sa ajunga nedetectat in interiorul obiectivului protejat, folosind, de exemplu, acoperisul cladirii, OPTEX asigura inca un nivel de protectie, prin senzorii cu laser REDSCAN. Acestia creeaza un plan virtual, orizontal  sau vertical, in interiorul caruia pot detecta cu precizie coordonatele intrusului. Iar odata integrati intr-un sistem de securitate, senzorii OPTEX REDSCAN pot declansa in mod automat alarma.