EDUCATIE / JOB — December 4, 2017 at 11:20 am

Orange susține Code Kids – program de competențe digitale desfășurat în bibliotecile rurale

by

codeweekÎn luna octombrie, Orange a devenit partener oficial al programului Code Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice, derulat de către Fundaţia  Progress, ca parte din direcția strategică a companiei de susținere a dezvoltării competențelor digitale în România. Ca urmare a parteneriatului, Orange desfășoară Atelierele EdTech la Code Kids – cursuri ce vin în completarea orelor de programare și oferă informații utile despre internet și utilizarea noilor tehnologii.

Prima serie de ateliere EdTech au ca temă siguranța pe internet și cyberbulling și sunt organizate în parteneriat cu Organizaţia Salvați Copiii. Acestea se adresează copiilor din toate cluburile Code Kids. Până în prezent, copiii CODE Kids din cluburile din Topoloveni, Vlădești, Merișani Motru au discutat cu trainerii despre bullying, cyberbullying și utilizarea în siguranță a internetului.

Susținerea oferită de către Orange presupune atât sprijin financiar pentru întreg programul, cursuri, dar și mentorat și concursuri cu premii. Începând cu ianuarie 2018 vor urma şi alte teme precum: instrumente de educație digitală și orientare în carieră.

Mai multe informaţii despre programul Code Kids sunt disponibile pe http://www.progressfoundation.ro/coding/