Data Center / Storage — December 11, 2017 at 8:12 am

Managementul inteligent în cloud al UPS-urilor

by

APC SmartConnect SMT750_Front_Left_HIRES_BW.jpg (1)Smart-UPS™ cu APC SmartConnect este singurul UPS conectat la cloud pentru medii IT distribuite. Soluția le permite companiilor, în special IMM-urilor, care au personal IT în număr redus și resurse limitate să administreze proactiv și eficient sistemele UPS.

În cazul unei defecțiuni a bateriei UPS-ului sau a oricărei componente a unui echipament, situația este neplăcută, iar la tehnologiile de importanță critică ar putea duce la întârzieri semnificative și pierderi de profit. Și mai grav este faptul că într-o lume din ce în ce mai dependentă de IoT, aceste dispozitive oferă, cel mai probabil, suport la fața locului sau de la distanță unor medii IT care trebuie să funcționeze în perfectă siguranță și la fel de eficient ca cele mai mari și mai importante centre de date.

SmartConnect este disponibil ca o caracteristică standard la anumite modele din portofoliul de soluții Smart-UPS oferit de APC. SmartConnect asigură firmelor mici și mijlocii (IMM-uri) fiabilitatea, securitatea și certitudinea de care au nevoie pentru a fi în permanență conectate la tehnologiile și informațiile care le pun afacerea în mișcare.

SmartConnect folosește EcoStruxure, arhitectura IT conectată la cloud, dezvoltată de Schneider Electric, pentru a putea:

  • Colecta și trimite date privind starea și statusul dispozitivelor UPS ale clienților, incluzând înlocuirea bateriei, reînnoirea garanției și notificări privind performanța dispozitivelor UPS.
  • Furniza acces în perfectă siguranță la un portal web din cloud unde clienții pot monitoriza statusul UPS-ului lor, folosind orice dispozitiv conectat la Internet.
  • Trimite notificări personalizabile automate, notificări privind actualizările de firmware și suport avansat în caz de funcționare necorespunzătoare prin intermediul unei interfețe de monitorizare de la distanță extrem de ușor de utilizat.
  • Utiliza direct din cutie – fără a fi necesară configurarea – fiind un dispozitiv simplu de instalat chiar și de utilizatorii fără cunoștințe tehnice.

Tehnologia conectată la cloud SmartConnect le permite furnizorilor de servicii să își extindă oferta pentru a le putea oferi clienților IMM monitorizarea de la distanță a UPS-urilor. Astfel, furnizorii de servicii își pot deservi mai bine clienții cu ajutorul serviciilor de infrastructură energetică cu valoare adăugată, generând, în același timp, noi surse de venit – cu eforturi minime și fără costuri adiționale.

MSP-urile pot integra cu ușurință soluția SmartConnect alături de soluții de top pentru management și monitorizare de la distanță (RMM), cum ar fi ConnectWise Automate și Kaseya, sau prin intermediul unui portal web optimizat pentru mobil. Astfel, furnizorii de servicii pot gestiona portofoliile de clienți de pe o singură platformă. Fără codare, fără „capcane” de tip SNMP (Simple Network Management Protocol) și fără a avea nevoie de agenți pentru software, ceea ce înseamnă că MSP-urile pot începe rapid să livreze servicii și să genereze venituri.

Soluții compatibile cu platforma EcoStruxure

Dispozitivele conectate APC Smart-UPS cu tehnologia SmartConnect sunt printre cele mai noi produse disponibile în cadrul platformei EcoStruxure IT Data Center Management as a Service. EcoStruxure IT a fost dezvoltată având la bază soluții inteligente și conectate care folosesc concluziile rezultate din analiza datelor pentru a simplifica întreținerea și operarea infrastructurii fizice de IT. Astfel, platforma EcoStruxure IT optimizează performanța operațională, permite monitorizarea de la distanță și oferă funcții avansate pentru aceste servicii.

Oferim certitudine într-o lume conectată

APC by Schneider Electric este un brand global de top pe piața software-ului și a infrastructurii fizice integrate. Cu ajutorul unei game extinse de produse care furnizează soluții fiabile de alimentare și performanță operațională pentru tehnologiile comunicaționale și de IT, APC oferă certitudine într-o lume conectată. Prin intermediul unei comunități extinse de parteneri care personalizează soluții pentru casă și medii IT distribuite, APC le permite utilizatorilor individuali și companiilor să anticipeze neașteptatul și să protejeze datele și informațiile critice.

Pentru a afla mai multe informații, accesați https://smartconnect.apc.com/welcome sau contactați reprezentanții locali APC.