Smart City — December 11, 2017 at 9:05 am

Infrastructura digitală devine o prioritate pentru Londra

by

Londra 2Londra are un nou plan de accesare a tehnologiilor digitale pentru dezvoltarea unui oraș digitalizat și inovativiîn următorii 25 de ani. Principalele utilizări ale infrastructurilor digitale vor viza zone cu probleme din Londra, cum ar fi energia, apa, managementul deșeurilor și transportul public. Primăria din Londra dorește să transforme orașul într-un model al utilizării conectivității și digitalizării pentru creșterea calității vieții și atragerea companiilor în oraș.

Planul de digitalizare și dezvoltare a orașului a intrat în faza dezbaterii publice și a consultanței, urmând ca varianta sa finală să apară în anul 2019, incluzând și măsuri inovative pentru reglementarea construcțiilor, sănătate, educație, protecție socială, transport și mediu durabil.

Planul a luat în calcul și marile probleme de conectivitate ale orașului, unde încă există locuri fără semnal la telefonia mobilă sau internet prin fibră optică (FTTP). Planul aduce măsuri clare pentru creșterea acoperirii cu internet , creșterea vitzei de transfer și implementarea unor rețele dedicate companiilor.  Planul indică reguli stricte pentru construcția de noi clădiri, care vor trebui să aibă rețele de internet fizice, care să permită vitezede până la 1Gbps. Mai mult, planul va include în viitoarele proiecte de infrastructură implementarea de spații și culoare pentru infrastructurile digitale și viitoare îmbunătățiri pentru acestea. Creșterea calității semnalului pentru telefonie și wi-fi se va realiza inclusiv prin mobilier stradal echipat cu celule de mici dimeniuni pentru propagarea semnalului.

Planul are în vedere și dezvoltarea comercială cu mari centre de date, cerute deja în Londra, care va beneficia de o creștere a securității și conectivității în zonele cu asemenea centre de date. Planul prevede o colaborare cu toți factorii implicați, începând de la furnizorii serviciilor de comunicații, dezvoltatorii imobiliari, consiliile locale și administrația centrală, pentru a dezvolta ghiduri mult mai clare de digitalizare și conectivitate. Planul are în vedere și o gamă largă de proiecte de tip smart city, care vor fi susținute de măsurile pentru conectivitate și digitalizare, pentru a monitoriza și eficientiza mediul general al orașului.